Kayısıdan roket yakıtı yaptığını iddia eden akademisyen çifte “suikast” iddiası kaza çıktı

Malatya Emniyeti, “Kayısıdan roket yakıtı”, “Yengeç kabuğundan radyasyon kalkanı” gibi icatlar yaptıklarını ileri süren İnönü Üniversitesi araştırma görevlisi Murat Toptaş ile kimya mühendisi eşi Yeliz Toptaş çiftine suikast iddialarını yalanladı.

KRONOS 23 Temmuz 2024 GÜNDEM

Daha önce “kayısıdan roket yakıtı”, “yengeç kabuğundan radyasyon kalkanı”, “SİHA’ları lazer saldırılarına karşı koruyan kompozit madde” ürettiklerini iddia ederek kamuoyu gündemine gelen, İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Murat Toptaş ile kimya mühendisi Yeliz Toptaş çifti, şimdi de “suikast girişimine uğradıkları” iddiasıyla haberlere konu oldu.

Toptaş çifti, “kayısıdan roket yakıtı”, “yengeç kabuğundan radyasyon kalkanı”, “SİHA’ları lazer saldırılarına karşı koruyan kompozit madde” ürettikleri iddialarıyla gündeme gelmişti.

Serbestiyet’te yer alan habere göre birçok medya kuruluşunun kullandığı, İhlas Haber Ajansı’nın Hasan Eryılmaz imzalı haberinde şu ifadeler yer alıyordu:

“Malatya’da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifti trafikte araçlarına çarparak durdurmaya zorlayan, daha sonra ise saldırmaya çalışan 4 kişiden 2’si polis ekiplerinin özverili çalışması sonucu yakalandı.

“Çarpma sonrası akademisyen çifte araçlarını sağa çekmelerini belirten 4 kişi, durdurdukları çiftin üzerine yürüdü. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan polis ekipleri hızla duruma müdahale etti. Zanlılardan 2’si olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olaya müdahale eden trafik ekibi, diğer 2 zanlının kimlik kontrolünü yapmak istedi. Ekiplerin kimlik talebi sonrası araçlarına binerek kaçan zanlıların görüntüleri araç kamerasına yansıdı. Polis ekiplerinin 1 saatlik ısrarlı takibi sonrasında Doğanşehir ilçesi sınırlarında yakalanan 2 zanlıdan birinin çok sayıda sabıka kaydının bulunduğu ve arandığı belirlenirken, diğer zanlının ise görevinden ihraç edilen eski bir asker olduğu tespit edildi. Akademisyen çift polis merkezine giderek zanlılar hakkında şikayetçi olurken, çok sayıda sabıka kaydı ve aranması bulunan şahıs tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.”

“LAZER SİLAHLARA KARŞI MADDE GELİŞTİREN…”

Yeni Şafak, haberi, “Lazer silahlara karşı madde geliştiren Türk akademisyenlere suikast girişimi” başlığıyla duyurdu.

Oda TV ise “SİHA mühendislerine suikast girişimi” başlığıyla duyurdu, “suikast girişimi emniyet tarafından engellendi” ifadelerine yer verdi.

Yeliz-Murat Toptaş çiftinin aracına çarpan ve trafik polisinin müdahalesi üzerine kaçmaya çalışan aracın görüntüleri de medyada geniş yer aldı.

Diğer haberler:

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com