Kemal Kurkut anısına futbol turnuvası düzenlenecek 

HDP Gençlik Meclisi, bu yılki futbol turnuvasını 21 Mart 2017 günü Diyarbakır Nevruz kutlamalarında polis kurşunuyla öldürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut anısına düzenleyecek.

KRONOS 01 Temmuz 2022 GÜNDEM

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla öldürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut anısına turnuva düzenleyecek. Turnuvaya katılacak takımlar, 5 Temmuz’a kadar başvurularını HDP İstanbul Gençlik Meclisi’ne yapabilecek.

GEÇEN YIL DENİZ POYRAZ ANISINA DÜZENLENMİŞTİ 

HDP İstanbul Gençlik Meclisi bileşeni Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) üyesi Nazlıgül Çamur, “Bağımlılığı kıralım yeni yaşamı kuralım” şiarıyla uzun zamandır bir kampanya yürüttüklerini hatırlattı. Bu kampanya kapsamında gençlerle bir araya gelerek faaliyet yürüttüklerini belirten Çamur, başlattıkları kampanya kapsamında geçen yıl bölge kentleri ve İstanbul’da Deniz Poyraz adına yapılan turnuvayı anımsattı.


 

‘ALTERNATİF BİR FUTBOL ANLAYIŞI YARATMAK İSTİYORUZ’

İktidarın kendine göre dizayn ettiği kültür, sanat ve futbol üzerinden toplumu ‘tahakküm’ altına aldığına işaret eden Çamur, iktidarın futbol üzerinden erkekleri eril bir zemine çekmek isteğine dikkat çekti.

Çamur, “Bunu gerçekten başarıyor. Bizim amacımız; iktidar eliyle eril bir noktaya çekilen futbol anlayışına karşı, alternatif futbol anlayışımızı yaratmak ve sürdürmek. Futbolu, şiddet içeren, cinsiyetçi ve sevgi karşıtı bir noktadan çıkartıp, komünal şekilde yapılabileceğini, cinsiyetçi olmayan bir şekilde yapılabileceğini ortaya koymak istiyoruz. Belli bir noktada amaçladığımız bu” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com