Kemal Sunal’ın hayatını kaybettiği uçaktı: Bakın ne olmuş

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kemal Sunal'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği uçak, bir belediye tarafından satın alınarak kafeye dönüştürülmüştü. Uçağın görüntülerinin paylaşılmasının ardından sosyal medya ikiye bölündü.

KRONOS 28 Ağustos 2024 KÜLTÜR

Türk sinemasının ve televizyonların sevilen ismi Kemal Sunal’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden 24 yıl geçti. Sunal’ın, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği uçak kafeye dönüştürüldü.

HER ŞEY ‘BALALAYKA’ İLE BAŞLADI
Yeşilçam’ın usta ismi Kemal Sunal ‘Balalayka’ isimli filmin çekimlerine gitmek için bindiği Trabzon uçağında geçirdiği kalp krizi sonrası 55 yaşında hayatını kaybetmişti.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Kemal Sunal’ın kalp krizi geçirdiği uçağın içine girerek son halini paylaştı. Kastamonu’da bulunan uçak kafeye dönüştürüldü.

Tatlı Dillim filminde oynayarak Türk sinemasına ilk adımını atan Kemal Sunal, 1974 yılında yayımlanan Salako filmiyle ilk başrol deneyimini yaşamıştı. Sunal, kariyeri boyunca sayısız başarılı film ve yapıtta rol alırken, tüm Türkiye’nin sevgilisi haline geldi.

TRABZON UÇAĞI
Uçak ve deniz araçlarıyla yolculuk yapmaya korkan Kemal Sunal, kara taşıtlarıyla yolculuk yapmayı tercih etti. Fakat 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka isimli filmin çekimleri için bindiği Trabzon uçağında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Kemal Sunal’ın hayatını kaybettiği uçak olarak bilinen o uçak, hurdaya çıktıktan sonra Kastamonu Belediyesi tarafından satın alındı. Şehir merkezine yerleştirilen uçak, şu anda kafe olarak Kastamonu halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bir sosyal medya kullanıcısı, kafeye dönüştürülen uçağın içinden görüntüler paylaştı.

Sosyal medya kullanıcısının “Kemal Sunal’ın vefat ettiği uçağı bulduk” başlığıyla paylaştığı görüntüler, sosyal medyayı ikiye böldü. Bazı kullanıcılar uçağın kafeye dönüştürülmesini eleştirirken, bazı kullanıcılar ise büyük ustanın hatırasının yaşatılmasına duygulandıkları yorumunu yaptı.

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde Türkiye’nin Malatya ilinde dünyaya geldi. Sunal, ailenin üç çocuğunun en büyüğüydü. Annesi ev hanımı, babası Mustafa Sunal ise Migros’ta çalışıyordu. Sunal’ın kendisinden küçük Cengiz ve Cemil adında iki erkek kardeşi daha vardı.

Okul hayatına Mimar Sinan İlkokulunda başlayarak Vefa Lisesi nden mezun olan Sunal, dar gelirli bir ailede büyüdü. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm ünde Üniversite eğitimi gören Sunal, 12 Eylül döneminde öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı.


Yaşanan olayın ardından Belkis Bakır, Kemal Sunal’ı Kenter Tiyatrosuna götürdü ve Müşfik Kenter ile anlaştı. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği Tatlı Dillim filmiyle sinemaya adımını attı ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı. Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Kemal Sunal, peş peşe çevirdiği filmlerinde hem maddi hem de manevi büyük bir başarı kazanmıştır.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com