‘Kemikler poşetle Cem Garipoğlu’nun mezarına taşındı’ iddiası

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Gariopoğlu'nun kemiklerin ve kafatasının sonradan poşetle mezara koyulduğunu öne sürdü.

KRONOS 05 Ekim 2024 GÜNDEM

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiği şüpheleri üzerine yapılan ‘Fethi Kabir’ işleminde mezarın içinden poşet çıkması tartışmalara neden oldu.

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, kemiklerin ve kafatasının sonradan poşetle mezara koyulduğunu öne sürdü. Epözdemir, savcılıktan poşetten parmak izi alınmasını ve DNA incelemesi yapılmasını talep etti.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Uzun bir süre firar eden Garipoğlu, aylar sonra tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Garipoğlu’nun ölümünün ardından başlayan tartışmalar üzerine Karabulut Ailesi’nin talebiyle ‘Fethi Kabir” işlemi yapılmıştı. ‘Fethi Kabir’ işleminin ardından Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir bir iddiayı savcılığa taşıdı.

‘MEZARIN İÇİNDE NAYLON POŞET BULUNDU’

Avukat Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçede şu ifadeleri kullandı:

“Mezarın içerisinde bir adet düğüm içeren 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet görülmüştür. Bir başka anlatımla, ceset bütünlüğü mevcut olmayıp kemikler ve kafatası toprak üstünde mezarın değişik yerlerinde bulunmakta, kefen veya cesedi çevreleyen herhangi bir bez bulunmamakta, buna mukabil olarak her nasılsa 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet mezarın içerisinde bulunmaktadır. 30×30 cm boyutunda şeffaf naylon poşetin nasıl, hangi koşullarda ve hangi amaçla mezarın içerisinde bulunduğu tarafımızca anlamlandırılamamaktadır. Şeffaf naylon poşetin mezarın içerisinde bulunması, incelemeye esas alınacak olan kemiklerin ve kafatasının sonradan bir poşet vasıtasıyla mezarın içine konulduğuna dair derin şüphe ve kuşkular uyandırmaktadır.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com