KHK’lı ailenin karaciğer nakli yapılan 22 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

Anne ve babası KHK ile ihraç edilen öğretmen olan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi karaciğer nakli sonrası pıhtı atması nedeniyle yaşamını yitirdi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 08 Ağustos 2024 GÜNDEM

Ömer Faruk Akyel son doğum gününü hastanede kutlamıştı.

Samsun’da MEB’den KHK ile ihraç edilen öğretmenler Emine-Ali Akyel çiftinin oğlu Ömer Faruk Akyel, dün karaciğer nakli yapıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü bu yıl bitiren 22 yaşındaki Ömer Faruk Akyel, bir buçuk aydır hastanede tedavi görüyordu. Dün karaciğer nakli yapılan Akyel, gece pıhtı atması sonucu tekrar ameliyat alındı ancak kurtarılamadı.

Akyel’in annesi ve babasının 2016’da Milli Eğitim Bakanlığın’ndan (MEB) ihraç edildiği öğrenildi. Ali Akyel’in tarlalarda yevmiyecilik, sanayide kereste işleri, son olarak da ön muhasebe taptığı belirtildi.

Akyel’in Kronos’a konuşan bir aile yakını, “Pırlanta gibi çocuktu. Naif ve şuurlu bir gençti. Genç yaşta karaciğer yetmezliği hastalığına yakalandı. Okulunu da yeni bitmişti. Anne-babası ihraçtan sonra çok zor işlerde çalıştılar. Çocukların hayalleri vardı, olmadı.” dedi.

Ömer Faruk Akyel’in cenazesi bugün Samsun Atakum Hz. Hatice Camiinde ikindi vaktinde kılınacak namazdan sonra Derecik Mezarlığına defnedilecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com