Kılıçdaroğlu: Meral Hanım’a sorun, ‘kumar masası’ dediği altılı masaya niçin döndü?

Kemal Kılıçdaroğlu: "Süreci enfekte eden Meral Hanım'ın kalkması ve sonra dönmesiydi. Şu soruyu Meral Hanım'a sormanızı isterim; Altılı Masa'dan niçin kalktı? ‘Kumar Masası’ dediği Altılı Masa'ya niçin döndü?"

KRONOS 03 Eylül 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kalsa da Türkiye halen altılı masada yaşanan krizleri ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarını tartışıyor. Seçimi kaybetmesi sonrası CHP genel başkanlığından da olan Kemal Kılıçdaroğlu, tarihe masa krizi olarak geçen dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı ve “Biz Altılı Masa’da oy birliğiyle karar aldık. Süreci enfekte eden Meral Hanım’ın kalkması ve sonra dönmesiydi. Şu soruyu Meral Hanım’a sormanızı isterim; Altılı Masa’dan niçin kalktı? ‘Kumar Masası’ dediği Altılı Masa’ya niçin döndü?” diye konuştu.

Gerçek Gündem’den gazeteci Seyhan Avşar’ın sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Akşener’in ve İYİ Parti’nin bir proje” olduğu yönündeki iddialara “Şimdi elde veri olmadan bu konuda konuşmak doğru değil. Olanlar ayrı ama ben elde veri olmadan, sağlıklı bilgi olmadan konuşmayı düşünen bir kişi değilim. Karakterim öyle. Veri olması lazım” yanıtını verdi.

Bir süredir aralarında gerginlik olduğu bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ekrem Bey’le evde yaptığımız görüşmeyle ilgili şu ana kadar hiçbir açıklama yapmadım ve açıklamayı da doğru bulmuyorum. İki kişi arasındaki bir görüşmeyi kamuoyuyla paylaşmayı doğru bulmam. Baba-oğul meselesine gelince ortada bir kan davası yok ki. Aynı partideyiz. O Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı başarıyla götürüyor. Dolayısıyla partinin hedefleri konusunda, partinin ilkeleri konusunda, partinin karşılaştığı sorunlar konusunda benim düşündüğüm kadar o da düşünüyordur tabii. Her partili gibi düşünüyordur. Partiyi nasıl daha iyi büyütürüz, iktidar yaparız… Tabii doğal olarak hepimiz düşünüyoruz. Hepimizin ortak düşüncesi, ortak hedefi, ortak amacı bu.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com