Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş bir araya geldi: Özel ‘normalleşme’ dedi

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bugün akşam yemeğinde bir araya geldi. Özgür Özel'den ilk açıklama şu şekilde oldu: "Yemeğin haber değeri olması demek ki bu konularda bizim de normalleşmeye ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor"

KRONOS 25 Haziran 2024 GÜNDEM

Fotoğraf: Arşiv

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ABB Sıhhiye Tesisi’nde görüşmek için buluştu.

Görüşme öncesi iki isim de kısa açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bizim partili arkadaşlarımız, yabancı birisi değil. Oturacağız, konuşacağız. Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, onları konuşuruz yani. Bayramlaştık, gayet güzel” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş ise basın mensuplarına, “Özel bir gündemimiz yok, sadece sayın Genel Başkanımızla uzun süredir görüşmemiştik. Ben bayramda kendisini aradım. Görüşemediğimizi söyledim. Burada daha önce yemek de yemiştik. Aynı yerde yemek ikram edelim dedik, hepsi bu” dedi.

 

“NORMALLEŞMEYE DAİR KIYMETLİ, ÖNEMLİ ADIMLAR”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu-Yavaş görüşmesinin ardından görüşmeyi parti içi normalleşmeye dair kıymetli, önemli ve desteklediği adımlar olarak nitelendirdi.

Özgür Özel, söz konusu görüşmenin ardından şu ifadeleri kullandı:

“NORMALLEŞMEYE İHTİYACIMIZIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”
“Memnuniyetimi ilettim. Ekrem Bey’in de açıklamasını takip ettim. Önümüzdeki günlerde olacak bir yemek. Bu çok iyidir. Yemekler yenmiyorsa, önceki genel başkanla birlikte büyükşehir belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar yemek yemiyorlarsa, sohbet etmiyorlarsa bunun haber değeri vardır. Yemeğin haber değeri olması demek ki bu konularda bizim de normalleşmeye ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor.”

BAHÇELİ SORUSU
Bir basın mensubunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yaptığı konuşmada, “CHP’nin normalleşmesi PKK’nin normalleşmesidir” ifadesini anımsatması üzerine Özgür Özel, “Ben onları değerlendirmek üzere iken sayın Bahçeli’nin çıkışta biraz istirahat etme ihtiyacı duyduğunu öğrendim, endişelendim. Sağlık durumu hakkında bilgi aldım. Kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettim. Şimdi de o gündeme dönmeye gerek yok” dedi.


Özel, AKP’li Hamza Dağ’ın asgari ücret ile ilgili çalışma olmadığına dair sözlerine ilişkin ise, “Biz de zaten bundan endişe ediyoruz. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Asgari ücret TÜİK’in enflasyonlarına göre bile verildiği günden itibaren yüzde 25 aşındı. Gerçek gıda enflasyonu yüzde 40-45 aşınmış durumda. Bu noktadan sonra öyle bir çalışmamız yok demek, vicdansızlığın bir göstergesidir. Bu asgari ücretle Hamza Bey bir ay geçinsin ondan sonra gelsin böyle değerlendirmeler yapsın” şeklinde konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com