“Kılıçdaroğlu’na ‘Joker Kemal’ diyorlar, yanında duran isme kazandırabilir”

"Kemal Bey’in partide en az 400 delege üstünde etkisi vardır. Ayrıca milletvekilleri içinde de kendisinin sözüne önem veren isimler…Herhangi bir olağanüstü kurultayda ya da partide alınacak önemli bir kararda, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda Kemal Bey ile yan yana durmak, durana kazandırır."

KRONOS 29 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gazeteci Murat Sabuncu, eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içerisindeki gücüne dikkat çektiği portre yazısında, Kılıçdaroğlu’na “Joker Kemal” denildiğini, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise “kazanamasa da kazandırabilir” etkisine dikkat çekti.

Kamuoyunun yakından tanıdığı bir sosyal demokratın ifadelerini aktaran Sabuncu, “Kemal Bey’in partide en az 400 delege üstünde etkisi vardır. Ayrıca milletvekilleri içinde de kendisinin sözüne önem veren isimler…Herhangi bir olağanüstü kurultayda ya da partide alınacak önemli bir kararda, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda Kemal Bey ile yan yana durmak, durana kazandırır. O yüzden kendisi ‘Joker Kemal’dir. Bu aralar böyle anılıyor” dedi.

Sabuncu, “Kemal Kılıçdaroğlu partide hâlâ etkisi olan bir isim. Etkisini birleştirici yönde kullanırsa CHP’de çok uzun süre kalmadığını düşündüğüm Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ‘tartışmalardan sinerji-enerji’ çıkarmış parti olur” yorumunu yaptı.

T24‘teki yazısında Sabuncu özetler şunları söyledi:

“Tabanı sokağa mesafeli tutan, seçim başarısızlığının ardından istifa etmeyen Kılıçdaroğlu…

Öte yanda…

Toplumu birleştirmek için önemli adımlar atan, parti içinden-dışından doğru adayları vitrine çıkartan, toplumun umutları arasına yerleştiren Kılıçdaroğlu…

Bitirirken…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun; inancı, mezhebi sorgulandı, linç edilmeye çalışıldı, Meclis’te yumruk yedi, suikast girişiminden son anda kurtuldu, uğramadığı hakaret kalmadı. Çoğu zaman sakinliğini korudu, mütevazi hayatı ve toplumun çoğunluğu gibi yaşayan, adları skandala karışmamış ailesiyle de örnek oldu.

Helalleşmeden partiyi daha geniş kitlelere açmaya attığı adımlar önemliydi.

Şimdi orta vadede partide, olası bir olağanüstü kurultayda yeniden aday olup olmayacağı konuşuluyor. Benim düşüncem böyle bir hamlesi hem kendisine hem partisine kaybettirir. Ona yakın isimlerin çoğunun da kendisine ‘partide akil adam olma noktasında kalmasını’ telkin ettiğini biliyorum. Yazıya kullandığım başlığa gelince. Kamuoyunun yakından tanıdığı etkili bir sosyal demokrat isim anlattı:

“Kemal Bey’in partide en az 400 delege üstünde etkisi vardır. Ayrıca milletvekilleri içinde de kendisinin sözüne önem veren isimler…Herhangi bir olağanüstü kurultayda ya da partide alınacak önemli bir kararda, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda Kemal Bey ile yan yana durmak, durana kazandırır. O yüzden kendisi ‘Joker Kemal’dir. Bu aralar böyle anılıyor.”

İlginç bir tanım. Kemal Kılıçdaroğlu partide hâlâ etkisi olan bir isim. Etkisini birleştirici yönde kullanırsa CHP’de çok uzun süre kalmadığını düşündüğüm Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ‘tartışmalardan sinerji-enerji’ çıkarmış parti olur. Aksi memleket için kötü olur.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com