‘Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak istenmesi CHP’de bombanın fitilini çekti…’

Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Kılıçdaroğlu’na yasak getirilmesi talebi, bombanın fitilini çekip CHP’nin içine atmak gibi oldu. Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebi CHP’de taşları yerinden oynattı. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın sessizliği ondan."

KRONOS 30 Ağustos 2024 GÜNDEM

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebiyle açılan davanın bombanın fitilini ateşleyip CHP’nin içine atmak gibi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’na açılan davaya ilişkin CHP’den sert tepki gelmediğine dikkat çeken Selvi, “Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin tweet atmasından başka bir şey olmadı. Kılıçdaroğlu’na dava açıldığı haberinin geldiği gece CNNTürk’te canlı yayındaydık. Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarını takip ettim. Sesleri çıkmadı” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak davasına karşı CHP genel başkanı olma planları olduğu yönünde iddiaları hatırlatan Selvi, “Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olursa siyasi yasak kararı verilemez deniliyordu. Dün geceden itibaren birileri aynı formülü Kılıçdaroğlu için dillendirmeye başladı. Kılıçdaroğu tekrar CHP Genel Başkanı olursa siyasi yasak getirilemez diyorlar. Siyasi yasaklara karşıyım ama bu durum CHP’deki gelişmeleri izlememe engel değil. Kılıçdaroğlu’na yasak getirilmesi talebi, bombanın fitilini çekip CHP’nin içine atmak gibi oldu” yorumunda bulundu.

Selvi’nin yazısı şöyle:

“Ekrem İmamoğlu da hakkında siyasi yasak istenen bir davayla boğuştuğu için onun sosyal medya hesaplarını özellikle kontrol ettim. Adıyaman’daki encümen toplantısını, Küçükçekmece’deki metrobüs kazasını paylaşmış ama Kılıçdaroğlu hakkında bir tweet atmaya bile gerek duymamış.

Mansur Yavaş cephesinde de farklı bir durum yoktu. Mansur Yavaş belediye faaliyetleriyle ilgili paylaşımlar yapmakla yetinmiş.

Ekrem İmamoğlu hakkında ileri sürülen bir formül vardı. Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı olursa siyasi yasak kararı verilemez deniliyordu. Dün geceden itibaren birileri aynı formülü Kılıçdaroğlu için dillendirmeye başladı. Kılıçdaroğu tekrar CHP Genel Başkanı olursa siyasi yasak getirilemez diyorlar.

Siyasi yasaklara karşıyım ama bu durum CHP’deki gelişmeleri izlememe engel değil. Kılıçdaroğlu’na yasak getirilmesi talebi, bombanın fitilini çekip CHP’nin içine atmak gibi oldu.

Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak talebi CHP’de taşları yerinden oynattı. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın sessizliği ondan. Bu tezi savunanlar seçimli kurultay için harekete geçecekler mi? İzlemekte fayda var.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com