Kırmızı bültenle aranan Özbek mafya lideri Türk amiral üniformasıyla poz verdi

Kırmızı bültenle aranan, işlediği suçlar arasında kara para aklama ve suikast girişimi de bulunan Özbek asıllı Botir Rahimov'un tümamiral üniformasını nereden edindiği tartışma yarattı.

KRONOS 10 Eylül 2024 GÜNDEM

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen ve suç örgütü bağlantılarının uğrak yeri olduğu ortaya çıkan Paramount Hotel’de bu kez kırmızı bültenle aranan, kara para akladığı iddia edilen ve en son adı bir suikast girişimine karışan Botir Rahimov tümamrial üniforması görüntülendi.

Veryansın TV’den Erdem Atay’ın ortaya çıkardığı görüntüler tartışma yarattı. Atay, “Paramount’taki ‘amirali’ açıklıyorum!” başlıklı yazısında Özbek oligark Botir Rahimov’un, Türk vatandaşlığına geçerek Bahtiyar İkramoğlu ismini aldığını ve iki pasaportunun olduğunu belirterek vatandaşlığını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde aldığını vurguladı.

Rahimov’un adının karıştığı suçları ve Türkiye’deki ilişkilerini aktaran Atay, tümamiral kıyafeti giymesine dikkat çekerek, “Bu üniforma öyle kolay kolay alınamaz ve giyilemez! Hangi güç kara para aklayıcısı olduğu söylenen, kırmızı bültenle aranan birine bu üniformayı giydirir, şapkasını, rütbe ve rozetini taktırır?” diye sordu.

 

Erdem Atay’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Yoksa bu adama bu üniformayı giydiren biri mi oldu? Varsa kim bu?

Evet, Paramount Oteli’nde çekilen o fotoğraftaki tümamiral kıyafetli kişi Botir Rahimov.

“Eee, ne var bunda?” diyebilirsiniz.

Çok önemli.

Şimdi sorularımızı soralım.

Ancak sormadan önce bir bilgi verelim.

‘Özel kıyafetleri usulsüz kullanma suçu’ diye bir suç var.

5237 sayılı TCK’nın 264’üncü maddesine göre, yetkisi olmadan bir rütbeyi, kıyafeti, nişan ve madalyaları alan kişi 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alır. Ve eğer bu elbiseden bir yarar sağlayıp suç işlerse bu suç artar.

Evet, bu bir suç ve biz de sorularımızı soralım o zaman:

Öğrendiğim kadarıyla Deniz Kuvvetleri için üniformalar Deniz Dikimevi’nden ya da kredili MELBUSAT sistemi üzerinden alınabiliyor.

Bunlar da Ankara, Aksaz ve Gölcük’te.

Başka yerden alma şansı yok!

Botir Rahimov, bu üniformayı nereden aldı?

Ölçüsü, bedeni nasıl ve kim tarafından belirlendi?

Yoksa diktirdi mi? Dikim kaydı mevcut mu?

Bu şapka nasıl temin edildi, zira şapkanın bir başkasının şapkası olması çok zor ihtimal. Söylenene göre, amiral şapkası sadece Deniz Dikimevi’nden alınabilir.

Bu şapka eğer oradan alınmadıysa, başka bir amiralin şapkası mı?

Rütbeler nereden alındı? Ayrıca rütbeler satılık da değil. (O da sadece Dikimevi’nde bulunuyor) Bu rütbeleri Rahimov nasıl temin etti?

Neden oramiral rütbesi değil de, tümamiral rütbesi aldı? Madem bir kıyafet giyinecek, daha üst rütbeli bir kıyafeti neden seçmedi?

Peki ya şerit rozetler! Askerde şerit rozetler kişinin meslek safahatına göre veriliyor. Üst rütbeli iki subayın bile aynı olması imkansız. Bu şerit rozetler kimindir, kim vermiştir ya da nerede yaptırılmıştır?


Kısaca diyorum ki, bu üniforma öyle kolay kolay alınamaz ve giyilemez! Hangi güç kara para aklayıcısı olduğu söylenen, kırmızı bültenle aranan birine bu üniformayı giydirir, şapkasını, rütbe ve rozetini taktırır?

Yoksa bu adama bu üniformayı giydiren biri mi oldu? Varsa kim bu?

***

Takkeli ve cübbeli amiral haberini yaparken de içim acımıştı!

Bu onurlu üniformayı kimler kirletiyor?

Kimler kirletilmesine ön ayak oluyor?

Yoksa bu üniformayla birileri mi dolandırılıyor?

***

Şimdi Milli Savunma Bakanlığı’ndan ya da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir açıklama bekliyoruz.

Bu üniforma bu kadar ucuz mu?

Bu onurlu üniforma bu adamın eline nasıl geçmiş, araştırmayacak mısınız? Bulunca da gereğini yapmayacak mısınız?

Bu kahraman ordumuzun kahraman askerlerine sahip çıkamadınız, bari üniformanın şanını koruyun!

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com