‘Kıldığım namazların bir gün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim’

Avukat Hatice Yıldız: “Kız çocukları davası 3. günde hâlâ silahlı örgüt eylemine rastlamadık. 3 gündür en çok kullanılan kelime, Kuran, namaz, cüz. 'Kıldığım namazların bir gün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim' idfadesi SEGBİS kaydına girdi 2024 Türkiye’sinde.”

SEVİNÇ ÖZARSLAN 25 Eylül 2024 GÜNDEM

İstanbul’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 4 ay önce gözaltına alınan, aralarında lise öğrencisi 15 kız çocuğunun bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı davanın bugün görülen üçüncü duruşmasında hakimin öğrencilere ve annelerine sorduğu sorular dikkat çekti.

Hakim yargılanan öğrencilere ve yakınlarıan “Arefe günü 1000 ihlas okunmasını kim istedi?”, “Fitre ve sadaka mesajlarını niye paylaştınız?”, Bowling oynamaya kimle gittiniz?”, “Bowling ücretini kim ödedi?”, “Kaldığınız evi kim tuttu? Yurt dışına niye gidecektiniz? diye sordu.

Duruşmada ‘sanık’ olan kız çocuklarından biri ‘neden namaz kıldığının sorulması üzerine savunmasında, “Kıldığım namazların bir gün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim.” ifadesini kullandı.

MAHKEMEDE ÜÇ GÜNDÜR EN ÇOK KULLANIULAN KELİMELER: KURAN, NAMAZ, CÜZ

Avukat Hatice Yıldız da bugünkü duruşmada yaşananlarla ilgili şu paylaşımlarda bulundu:

“Kız çocukları davası 3. günde tutuksuz sanıklar dinlenmeye devam ediyor. Hâlâ silahlı örgüt eylemine rastlamadık. Dikkat çekici olan bir husus da çocukların derslerinde çok başarılı olmaları. Sanıkların savunmaları bitmek üzere. 3 gündür en çok kullanılan kelime, Kuran, namaz, cüz. Dosyadaki tek gerekçe EP den yararlanmış 2 kişinin beyanına göre sanıklardan birinin F. Gülen videolarını izlemelerini tavsiye ettiği iddiası. Dosyada bundan başka bir eylem yok. 19 tutuklu 41 sanık var. ‘Kıldığım namazların bir gün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim.’ Bu ifade Segbis kaydına girdi 2024 Türkiye’sinde.”

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI NEDİR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 15 kız çocuğu ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 41 kişi, 5 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra 7 Mayıs 2024’te gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı.

Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen 15 çocuk, 16 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi. Birbirleriyle konuşması dahi yasaklanan çocuklar bir polis memuru tarafından kan kusturmakla tehdit edildi.

Üç ay telefonları dinlenen ve takip edilen öğrenciler, çocuklar ve ebeveynleri hakkında “120 terör eylemi” tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 Temmuz 2024’te kabul edilen iddianamede “Akören Kamp Evi Sonrası – Marmara Park AVM – Bowling Programı”, “R.B. G.’nin, N.E.’nin ve A.G.’nin Evine Gitmesi” terör eylemi olarak yazıldı.

Savcı çocukları, öğrenci evinde kalmak, bovling oynamaya gitmek, Marmara AVM-Perla Vista AVM’de buluşmak, Yemek Sepeti’nden sipariş vermek, sinemaya gitmek, parkta buluşup piknik yapmak, yurt dışı gezisi organize etmekle suçladı. Savcının temel iddiası, üniversite öğrencisi 12 genç kızın İstanbul’daki 4 farklı evde gönüllü olarak İngilizce dersi ve dini dersler vermesi, ebeveynlerin de çocuklarını bu aktivitelere göndermesine dayanıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com