Kobani davası ‘pazar’ günü görülecek: Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş

Kobani soruşturması kapsamında hazırlanan 3 bin 530 sayfalık iddianameyi kabul eden Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmayı 25 Nisan Pazar günü olarak belirledi.

KRONOS 08 Ocak 2021 GÜNDEM

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.

KRONOS – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobani soruşturması kapsamında hazırladığı 3 bin 500 sayfalık iddianameyi kabul eden Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma gününü belirledi. Mahkeme heyeti, aralarında HDP’li siyasetçilerinde bulunduğu 108 kişinin yargılamasının yapılacağı ilk duruşmanın 25 Nisan’da Sincan Cezaevi Kampüsü’nde ‘pazar’ günü görülmesini kararlaştırdı.

Duruşmanın Pazar gününe verilmesi dikkat çekerken, Demirtaş’ın avukatları iddianameyi “ciddiyetsiz” olarak değerlendirdi.

“EMİR BÜYÜK YERDEN GELİNCE…”

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Pazra gününe duruşma konulmasını, “Emir çok büyük yerden olunca Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş, duruşma tarihini 25 Nisan 2021 PAZAR gününe vermiş!” sözleriyle eleştirdi.


Bu haber de ilginizi çekebilir: 

d Kobani davası ‘pazar’ günü görülecek: Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş

d Kobani davası ‘pazar’ günü görülecek: Mahkemenin eli ayağı birbirine girmiş

 

Karaman, iddianamede Selahattin Demirtaş’ın Twitter mesajlarından suç unsuru bulunamayınca sahte bir hesaptan elde edilmiş tweet’lerin iddianameye eklendiğini kaydederek, “Demirtaş’ı, 4 yılı aşkın süre HDP MYK’sının 2 tiwiti nedeniyle rehin tuttular. AİHM, twitler suç ve suça çağrı değil deyince; bu kez sahte bir Demirtaş hesabı bulup oradaki twitlere sığınmışlar. Yine fırça yiyecekler, Saray o kadar da dikkatli olun demişti…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com