Koray Aydın, İYİ Partili vekillerle birlikte Demokrat Parti’ye mi geçecek?

Erdoğan-Akşener görüşmesine tepki gösteren ve genel başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın'ın bir grup arkadaşıyla birlikte İYİ Parti'den Demokrat Parti'ye geçeceği iddia edildi.

KRONOS 25 Haziran 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından eski genel başkan Meral Akşener’e “Partililerin yüzünü yere eğdi” diyen ve genel başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın’ın bir grup arkadaşıyla birlikte İYİ Parti’den istifa edeceği iddia edildi. Bir kesim Aydın ve arkadaşlarının istifa sonrasında bir süre bağımsız kalacağını ileri sürerken, bir kısım da Demokrat Partiye geçeceğini iddia etti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan bu iddiaya yanıt geldi.

‘TALEP OLURSA DEĞERLENDİRİLİR’

Uysal, “Türkiye’nin merkez sağa ihtiyacı var. Siyasi partililerin kendi görüşlerini benimseyen oluşumlara kapısını açması doğaldır. Bize gelen istek ve temas yok. Talep olursa değerlendirilir” dedi.

Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ve bu görüşmeye dair açıklama yapmaması, Koray Aydın’ın eleştirilerine neden oldu. Aydın, bu durumu “İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanattı” şeklinde değerlendirdi. Ayrıca, Müsavat Dervişoğlu liderliğindeki parti yönetiminin de Akşener’den farklı bir tutum sergilemediğini belirtti.

Aydın, Akşener’in iktidara muhalif görünmesine rağmen Erdoğan ile görüşmesini “Sarayın vesayeti” olarak nitelendirerek, Dervişoğlu’nun da benzer bir tutum sergilediğini ifade etti. Aydın’a göre, Akşener hakkında disiplin süreci başlatılmaması, Dervişoğlu’nun bayramda Akşener’i ziyaret etmesi ve bu ziyaretin fotoğraflarının paylaşılması, İYİ Parti yönetiminin Meral Akşener’e karşı bir duruş sergilemekten ziyade onunla beraber olduğunu gösteriyor. Aydın, İYİ Parti’nin kuruluş ilke ve hedeflerinden uzaklaştığını belirterek, “Saray vesayetindeki bir partide benim kalmam mümkün görünmüyor” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com