‘Korkarım, AKP kendi eliyle kendi hikâyesinin sonunu yazacak’

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: "Eğer AK Parti hiçbir eleştiriyi, hatta kendi teşkilatlarında içten içe büyüyen sessiz itirazları dikkate almadan bu yanlış istikamette yürümeye devam ederse, korkarım kendi eliyle kendi hikayesinin sonunu yazacak."

KRONOS 07 Ağustos 2024 GÜNDEM

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar gazetesinde kaleme aldığı yazısında, sosyal medya platformu Instagram’ın erişime yasaklanmasının AKP’nin kendi ayağına kurşun sıkmak olduğuna dikkat çekti ve “Eğer AK Parti hiçbir eleştiriyi, hatta kendi teşkilatlarında içten içe büyüyen sessiz itirazları dikkate almadan bu yanlış istikamette yürümeye devam ederse, korkarım kendi eliyle kendi hikayesinin sonunu yazacak” dedi.

AKP’nin son dönemde garip bir yasakçılık hevesine kapıldığını söyleyen Ocaktan, “Instagram yasağı ile milyonların hayatını doğrudan etkileyen çok tehlikeli bir icraata imza atmış bulunuyor. ‘Kendi ayağına kurşun sıkmak’ tabiriyle örtüşen bundan daha iyi bir örnek olamaz herhalde… Denebilir ki “Wikipedia’yı neredeyse iki yıl yasakladık ne oldu ki işte yine iktidardayız.” Evet doğrudur ne Wikipedia’nın ne de İnstagram’ın yasaklanması bir partiye iktidar kaybettirmez. Ama unutmayalım ekonomik krizin dayanılmaz hale geldiği, yoksulluğun insanların belini büktüğü bir Türkiye’de özgürlüklerin önünün her gün yeni yasaklarla kapatılması ve de sansür uygulamaları iktidara olan ‘güvensizliği’ daha da derinleştirir” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLER ÇOK YORULDU’

“İşte tam da şimdi böyle bir dönemi yaşıyoruz” diyen Ocaktan, şöyle devam etti:

“AK Parti özellikle 2019 seçimlerinden bu yana seçmenin sandıkta verdiği hiçbir mesajı ciddiye almadığı için, bugün itibariyle Türkiye’nin ikinci partisi haline gelmiş bulunuyor. Eğer AK Parti Wikipedia yasağının, gençlerle zaten pamuk ipliğine bağlı olan ilişkilerinin daha da zayıfladığını görebilseydi, belki instagramı kapatmayı aklından bile geçirmezdi. Ama basiret bir kere bağlanmayagörsün, gözler görmez, kulaklar duymaz oluyor… Oysa yıllarca AK Parti’ye gönül vermiş insanlar bile yolsuzluk algısından, hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden çok yoruldu. Mülakat ayıbı yüzünden gelecek hayallerini kaybeden genç insanlar çok ama çok yoruldu…

Her kemer sıkma politikasında ekmeği biraz daha küçülen, vergilerle beli bükülen dar gelirli milyonlar, hesapsız kaynakların aktarıldığı, vergi muafiyeti ve sayısız vergi aflarına mazhar olan imtiyazlı müteahhitlerden de çok yoruldu… Eğer AK Parti hiçbir eleştiriyi, hatta kendi teşkilatlarında içten içe büyüyen sessiz itirazları dikkate almadan bu yanlış istikamette yürümeye devam ederse, korkarım kendi eliyle kendi hikayesinin sonunu yazacak.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com