Kulis: AKP’li kurmaylara göre 2025’te ekonomi daha zor geçecek

Gazeteci Nuray Babacan: "AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini, rahatlamanın 2026’da görülmeye başlanacağını, sonuçlarının da 2027’de görüleceğini iddia ediyorlar. Bu denklem, erken seçimin kaderini ve tarihini de belirleyecek!"

KRONOS 03 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci Nuray Babacan’ın kulisine göre AKP’li kurmaylar ekonominin 2025’te 2024 yılına göre daha zor geçeceği görüşünde. Babacan, “AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini, rahatlamanın 2026’da görülmeye başlanacağını, sonuçlarının da 2027’de görüleceğini iddia ediyorlar. Bu denklem, erken seçimin kaderini ve tarihini de belirleyecek!” dedi.

Gazete Pencere’de kaleme aldığı yazısında Babacan, şunları söyledi:

“İktidar Partisi mensuplarının kafa yorduğu ve yakından izlediği asıl konuyu ekonomi oluşturuyor. O yüzden 2025 bütçesi kritik önem taşıyor. Bu bütçede denkliği tutturma sorunu yaşanırken, önümüzdeki iki kritik yılın vatandaşa etkileri, daha çok merak ediliyor. AKP’liler, 2025 yılının 2024’ten de zor geçeceğini, rahatlamanın 2026’da görülmeye başlanacağını, sonuçlarının da 2027’de görüleceğini iddia ediyorlar. Bu denklem, erken seçimin kaderini ve tarihini de belirleyecek!

‘ALINAN KARARLAR KAĞITTA DURDUĞU GİBİ DURMUYOR’

Bu nedenle, yeni vergi koymak yerine zaten var olan ama alınamayan vergilere odaklanılması konusu uzun süreden beri tartışıldı ve ‘vergi borcu olanların listesinin yayınlanması’ noktasına gelindi. Tartışılan başka bir konu, enflasyon muhasebesiydi. Bunun nasıl uygulanacağı günlerce tartışıldı. İş dünyasından “Bunu küçük işletmeler kaldıramaz. İflaslar yaşanır ya da çok sayıda çalışanı işten çıkarmak zorunda kalırız” itirazları yükselince orta yol bulunmak zorunda kalındı. 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefi, enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkartıldı.

Sonuçta, alınan kararlar kağıtta durduğu gibi durmuyor. Dokunduğu her kesim isyan ediyor. Vatandaşın tepkileri nedeniyle her karar revize edilmek zorunda kalıyor. Siyasetçiler, bu karmaşık gündem ve çözüm bekleyen sorunlarla Ankara’ya dönüyor.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com