Kulis: CHP’de ‘ikinci Kılıçdaroğlu krizi çıkabilir’ endişesi yaşanıyor

Yavaş-İmamoğlu krizinin ardından CHP’de yeni endişe çıktı. Partililer erken aday belirlemenin doğru olmayacağını belirtirken, ikinci Kılıçdaroğlu krizini de yaşamak istemediklerini söylüyor.

KRONOS 15 Eylül 2024 GÜNDEM

CHP’de geçen hafta yapılan tüzük kurultayında isimleri cumhurbaşkanı adaylığında geçen Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında yaşanan diyalog partiye yönelik tartışmaları daha da büyüttü.

Tüzük kurultayının ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun ve kapsamlı bir konuşma yaparken, ardından kürsüye çıkan Mansur Yavaş’a konuşma yapacağının bir saat önceden söylenmiş olması krizine neden oldu. Mansur Yavaş da bu duruma, “Ekrem mi, Mansur mu diye yakılan fitne ateşine odun atıyorsunuz” tepkisini gösterdi.

Gazete Duvar’ın kulisine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Kusur benim” dese de parti içindeki adaylık sancısı kamuoyuna yansımış oldu. CHP’li birçok yönetici ortaya çıkan tablo için “Çok erken bir tartışma, iyi olmadı” derken, bazı yöneticiler, “Sonuçta bunu yaşayacaktık, belki de görünür olması iyi oldu” değerlendirmesini yaptı.

Habere göre partililer adayı erken belirlemenin doğru olmayacağını ama 2023 seçimlerinde olduğu gibi geç de kalınmaması gerektiğini savunuyor.

Birçok partili, “Şu an Cumhurbaşkanlığının C’sini konuşmamalıyız. Erken aday belirlemek doğru olmaz. Ama ikinci Kılıçdaroğlu krizini de yaşamak istemiyoruz. Süreci doğru yönetmek, zamanlamasını doğru yapmak zorundayız” diyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com