Kulis: Emeklilik yaşı yükseltilebilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in "Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde bizdeki gibi 50’lili yaşlarda emeklilik yok" sözleri emeklilik yaşının yükseltileceği sinyalini verdi.

KRONOS 01 Eylül 2024 EKONOMİ

Emekliler sisteminde köklü değişiklikler yapılması bekleniyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni emeklilik sistemiyle ilgili konuşurken “Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde bizdeki gibi 50’lili yaşlarda emeklilik yok” demişti. Sözcü’nün haberine göre emeklilik yaşının yükseltilebileceği belirtiliyor.

Güler, Avrupa’da emeklilik yaşının bazı ülkelerde 65 ve 67 bazılarında da olduğunu belirtmişti. Mevcut yasalara göre Türkiye’de birçok çalışan 65 yaşında emekli oluyor. Dünyanın birçok ülkesinde çalışanlar 60’lı yaşlarında emekli oluyor. Almanya ve İtalya’da kadın 66, erkek 67, Rusya’da ise kadınlar 60, erkekler 65 yaşında emekli oluyor.

ABD ve Kanada’da çalışanlar 65 yaşında emeklilik hakkı elde ediliyor. Japonya’da yaş sınırı 65 ama isteyen 70’e kadar çalışabiliyor. Çin’de emeklilik yaşı 60 ancak kadınlar 55’de emeklilik hakkını elde ediyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com