Kulis: Erdoğan anayasada tadilat isteyecek, ilk talebi belli

Gazeteci Sedat Bozkurt: "Erdoğan'ın yeni anayasa hamlesi karşılık görmedi, şimdi ufak ufak cumhurbaşkanlığı sistemindeki “tadilat, tamirat” niyetleri dillendirilecek. İlk sırada partisiz cumhurbaşkanı var. O zaman partinin genel başkanı kim olacak? Bu sorunun yanıtı önemli…"

KRONOS 14 Temmuz 2024 GÜNDEM

Gazeteci Sedat Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa hamlelerinin karşılık görmediğini, bu nedenle mevcut anayasada tadilat isteyeceğini söyledi. Bozkurt’a göre Erdoğan’ın ilk isteyeceği tadilat, partisiz cumhurbaşkanlığı olacak. Kısa Dalga yazarı Bozkurt, “Şimdi ufak ufak cumhurbaşkanlığı sistemindeki “tadilat, tamirat” niyetleri dillendirilecek. İlk sırada partisiz cumhurbaşkanı var. O zaman partinin genel başkanı kim olacak? Bu sorunun yanıtı önemli” dedi.

Erdoğan ile Gelecek Partisi milletvekili Selim Temurci arasındaki görüşmeye de dikkat çeken Bozkurt, “Gelecek ve Deva partileri arayış içindeler. Bir araya gelme denemeleri hep başarısızlıkla sonuçlandı. Sıkıntı Gelecek Partisi’nde daha çok kendini gösteriyor. O nedenle AKP’ye 3 veya 5 milletvekilinin geçeceği uzun zamandır konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

ÖNCE GÜL’ÜN SONRA ARINÇ’IN KAPISINI ÇALDILAR

Gelecek ve DEVA’lı isimlerin iki kapıyı çaldıklarını belirten Bozkurt, şunları aktardı:

“Bunlardan birisi Abdullah Gül. (CHP’de nasıl her meselede ilgisi olsun olmasın Kılıçdaroğlu gündeme geliyor ise bu cenahta da 10 yıldır bu görevi her yıl ara vermeksizin Gül karşılıyor) Gül, aktif siyasette olmayacağını bir kez daha net bir biçimde “beni bu işlere karıştırmayın” diyerek anlattı. Ama bu görüşmelerden sonra Gül, Erdoğan ile kendi talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. Burada dillendirilen önerilerinden birisi belki de “dağınıklığı” gidermesini istemesiydi. Bu görüşmenin işe yarayıp yaramadığını, galiba AKP’nin 2025 Mart ayına ertelenen büyük kongresinde göreceğiz. Çalınan kapılardan ikincisi Bülent Arınç’tı. Arınç bu hareketin halen en güçlü abilerinden birisidir. AKP’nin içinde, Millî Görüşçü olarak güçlü isim Numan Kurtulmuş, dışında ise Bülent Arınç’tır.

Erdoğan Temurci’ye uzun uzun ekonomide, dış politikada yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlatmış. Sonra da partisine davet etmiş, kapılarının herkese açık olduğunu da ekleyerek. Bunun içine Ahmet Davutoğlu’nun bile girdiğini dile getirenler kadar, “o kadar da olamaz” diyenler de mevcut. Bu görüşmenin SP TBMM Grubunda ve Gelecek Partisi’nde hoş karşılanmadığını da bizzat Davutoğlu Temurci’ ye iletmiş.”

ERDOĞAN’IN ELİ ÇOK SIKIŞIK

Bozkurt şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın eli çok sıkışık. Partiyi derleyip toparlayamıyor. 10 yıldır istikrarlı bir biçimde hem kendisinin hem de partisinin oyu düşüyor. Teknik olarak da tekrar aday olabilme imkânı çok zor görülüyor. Önceliği ekonomideki kısmi düzelme. Ekonomiye ilişkin cümle kurmaması çaresizliğinin, Mehmet Şimşek’e mecburiyetinin net göstergesi. Sonrasında siyasi hamlelerini yapacak. Erdoğan’ın en büyük sıkıntılarından birisi elinin altındaki kadronun darlığı. Bakan, vali, belediye başkan adayı belirleyemiyor. Yeni anayasa hamlesi karşılık görmedi, şimdi ufak ufak cumhurbaşkanlığı sistemindeki “tadilat, tamirat” niyetleri dillendirilecek. İlk sırada partisiz cumhurbaşkanı var. O zaman partinin genel başkanı kim olacak? Bu sorunun yanıtı önemli…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com