Kulis: Erdoğan ile Berat Albayrak arasında buzlar eriyor mu?

Gazeteci Nuray Babacan: "Küskün damat Berat Albayrak’ın aylar sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la verdiği ‘mesafeli’ fotoğraf karesinden tutun da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni aynen ayakta tutma çabaları konusunda ilginç gelişmeler var."

KRONOS 02 Temmuz 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ın mezuniyet töreninde aynı karede gösteren fotoğraf ikili arasında “buzlar eriyor mu?” tartışmalarına neden oldu.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bakanlık görevinden istifa ettiği günden bu yana damat Berat Albayrak’ın aile ilişkilerinde mesafeli duruşunu anımsattı. Bayramlarda bile Albayrak’ın Erdoğan ile bir araya gelmediğine dikkat çeken Babacan, “Küskün damat Berat Albayrak’ın aylar sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la verdiği ‘mesafeli’ fotoğraf karesinden tutun da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni aynen ayakta tutma çabaları konusunda ilginç gelişmeler var” dedi.

Babacan, “Berat Albayrak’ın bir gün kendisine yapılan haksızlığın anlaşılacağı ve yeniden siyasette yer alacağı beklentisi içinde olduğunu iddia edenler var. Hatta geçmişte, sorunlu olduğu bazı eski bakanlarla yeniden ilişki kurup, ‘küskünler ittifakı’ yaptıkları da konuşuluyor” diyerek edindiği kulisleri aktardı.

‘BERAT ALBAYRAK KÜSKÜNLER İTTİFAKI KURMUŞ’

Nuray Babacan’ın yazısı şöyle:

“Hükümetin, kamuoyu beklentisini karşılamakla ittifak dengelerini tutturmak arasındaki gelgitleri sürüyor. Buna bir de parti içindeki farklı bakış açılarını ve gruplaşmaları koyarsanız, bolca malzeme olduğunu görürsünüz. Küskün damat Berat Albayrak’ın aylar sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la verdiği ‘mesafeli’ fotoğraf karesinden tutun da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni aynen ayakta tutma çabaları konusunda ilginç gelişmeler var.

Bakanlık görevinden alındığından beri, aile ilişkilerinde mesafeli duruş sergileyen büyük damat Berat Albayrak’ın son 3 yıl içerisinde Marmaris’te her bayram yapılan aile buluşmalarının hiçbirine gitmediği biliniyor. Kurban Bayramı’nda da çocuk ve torunların büyük bölümünün bir araya gelmesine karşın Berat Albayrak’ın yine olmadığını anımsatalım.

Tam bunun üstüne, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ı aynı karede gösteren fotoğraf, “buzlar eriyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Torunlarının mezuniyet törenine katılan Erdoğanlar, karenin sonuna ilişen damatlarıyla nihayet bir araya geldi. Bu kare, AKP kulislerinde de dikkat çekti. Berat Albayrak’ın bir gün kendisine yapılan haksızlığın anlaşılacağı ve yeniden siyasette yer alacağı beklentisi içinde olduğunu iddia edenler var. Hatta geçmişte, sorunlu olduğu bazı eski bakanlarla yeniden ilişki kurup, ‘küskünler ittifakı’ yaptıkları da konuşuluyor…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com