Kulis: Erdoğan ile Koca arasındaki kopuş nasıl başladı?

Gazeteci İsmail Saymaz'a göre istifa ettiği iddia edilen Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kopuş randevu sisteminden kaynaklı arızalarla başladı.

KRONOS 30 Haziran 2024 GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiaları siyasetin gündeminde. Bakan Koca’nın neden istifa ettiği ise merak konusu. Gazeteci İsmail Saymaz’a göre Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki kopuş randevu sisteminden kaynaklı arızalarla başladı.

Halk TV yayınında konuşan İsmail Saymaz, yaşananları şöyle aktardı:

“Fahrettin Koca ve Erdoğan arasındaki kopul randevu sisteminden kaynaklı arızalarla başladı. Ardından Kızılcahamam’daki MYK toplantısında sayın bakanın açıklamaları dikkat çekmişti. Bu açıklamalarda hastane müdürünün milletvekili tarafından atandığı duyulmuştu. Bu toplantıya katılan bütün vekiller Koca’nın açıklamasının ardından tartıştılar. O andan itibaren Fahrettin Koca ile ilgili geriye gidiş başladı. AKP kamuoyunda Koca’nın görevde fazla kalışına ilişkin söylemler de başladı.

Dün sayın Koca benim öğrendiğim kadarıyla Beştepe’ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yüz yüze görüşüyor ve affını isteyerek görevi bırakmak istiyor. Cumhurbaşkanı da bu duruma ‘Hay hay’ diyor. Fakat henüz yerine bir sağlık bakanı belirlenmediğini duydum. Bu arada sayın bakanla benim bir hukukum var. Pandemi günlerinde Halk TV’ye bağlanan ilk ve tek bakandır. AKP’li bakanlarla birçok açıdan tutum olarak ayrışır. Bu noktada muhalif medyaya olan açıklığı nedeniyle bizim bir diyaloğumuz oluştu. Ben de bunun için kendisine ulaştım.


 

‘Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda’ dedi. Bence sayın bakan bu yanıtıyla örtük bir şekilde durumu onayladı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com