‘Sonuna kadar gider mi yoksa Erdoğan’ın gözyaşlarının bir sınırı var mı?’

Gazeteci Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayşe Ateş ve kızlarıyla yaptığı görüşmede ağladığına dair kulis haber paylaştı.

KRONOS 05 Temmuz 2024 GÜNDEM

Ankara’nın deneyimli gazetecilerinden Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş arasındaki görüşmeye ilişkin kulislerini paylaştı. O görüşmede Erdoğan’ın ağladığına dikkat çeken Babacan, “Daha önemli ayrıntı, Cumhurbaşkanı’nın Ayşe Ateş ve kızlarını sarayda kabul ettiğinde, küçük kızın konuşmalarının başta Erdoğan olmak üzere orada bulunanları ağlattığı yönündeydi” dedi.

Babacan’ın yazısı şöyle:

“Cumhur İttifakı, çok önemli bir sınavdan geçiyor. Gerçekler, adalet, duygular ve zorunluluklar bağlamında birbiriyle çelişen o kadar çok bilgi dolaşıyor ki ortalıkta. Bu çelişkinin en derinden yaşandığı gündem maddesi, Sinan Ateş davası. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanının gözyaşı dökmesine neden olan bir görüşmeden sonra mahkeme salonunda hakim olan hava, kulislerde ciddi kafa karışıklığı yarattı.

Haftalardan beri tartışılan Sinan Ateş cinayetine ilişkin gelişmeler, duruşma başlamadan önce de siyasi kulislerin konusuydu. Mahkeme heyetine, kanıtlara göre karar verilmesi ve gereğinin yapılması konusunda Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın duruşunun iletildiği anlatılıyordu. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanının davadan önce bir araya geldiği ve konuyu masaya yatırdığı iddia edildi.

Parti kurmayları, Erdoğan’ın gerçeklerin ortaya çıkması için “sonuna kadar gidilmesini” istediğini anlatıyorlardı. Daha önemli ayrıntı, Cumhurbaşkanı’nın Ayşe Ateş ve kızlarını sarayda kabul ettiğinde, küçük kızın konuşmalarının başta Erdoğan olmak üzere orada bulunanları ağlattığı yönündeydi.

KAFALAR KARIŞIK

AKP’liler, MHP’nin adalet duygusunun ve olası ittifak krizinin neresinde durduğunu kestiremiyor. MHP yönetiminin olayın MHP veya Ülkü Ocakları ile ilişkilendirilmesine izin vermeyeceğini düşünenler çoğunlukta. Bazıları ise mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini savunuyor. İlk duruşmalar, “Sonuna kadar gidin sözlerinin ve gözyaşlarının bir sınırı var mı?” sorusunu akla getirdi…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com