Kulis: Instagram yasağı AKP’de çarşıyı karıştırdı, iki bakan saçını başını yoldu

Gazeteci Nuray Babacan: "Yasağın ekonomiye ve ülke imajına verdiği zarar nedeniyle kapalı kapılar arkasında saçını başını yolan bazı yöneticiler, 'bir sorun bu kadar kötü yönetilebilirdi' diye Ulaştırma Bakanına yükleniyor."

KRONOS 13 Ağustos 2024 GÜNDEM

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, sosyal medya platformu Instagram’ın yasaklanmasının AKP’de çarşıyı karıştırdığına dair bir kulis paylaştı. İki bakanın yasak nedeniyle saçını başını yolduğuna dikkat çeken Babacan, bazı yöneticilerin süreci kötü yönettiği gerekçesiyle Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yüklendiğini yazdı.

Kabineden yasağa ilk tepki gösteren kişinin Turizm Bakanı olduğunu belirten Babacan, diğer ismin de Ticaret Bakanı olduğuna işaret etti.

Babacan’ın yazısı şöyle:

“Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz…’ diyen AKP’lilerin, Instagram yasağını kendi çocuklarına dahi anlatamadıklarını biliyor musunuz? Yasağın ekonomiye ve ülke imajına verdiği zarar nedeniyle kapalı kapılar arkasında saçını başını yolan bazı yöneticiler, “bir sorun bu kadar kötü yönetilebilirdi” diye Ulaştırma Bakanına yükleniyor.

Kulislerde konuşulanlar arasında, ‘Biz şimdi bunu niye yaşadık?” diye birbirine soranlar, inisiyatif alamayan kötü yöneticiler ve bakanları eleştirenler, bir de bu fırsattan yararlanarak yeni yasakları savunarak dikkat çekmeye çalışan kifayetsiz siyasetçiler var.

Yasağın, işletmelere verdiği zarar, ekonomik kayıplar bir yana bu duruma ilk tepki gösteren kişinin Turizm Bakanı olduğu anlatılıyor. Tam da turizm sezonunda, Türkiye’ye gelen binlerce yabancı turistin, Instagram yasaklı bir ülkede oldukları hissi yaratmanın maliyeti bakanı çileden çıkarmış. Milyonlarca lira harcanarak huzurlu ve özgür ülke imajı yaratmak için yapılan reklamların boşa gittiği anlatılıyor.

Turistlerin bir kare foto ve anı paylaşamadığı, Türkiye’nin tanıtımını yapamadığı bu süreçte, Kuzey Kore, Uganda ve İran’la bir tutulmasına tepki gösteren tek isim Turizm Bakanı da değil. Kapısı sürekli çalınan diğer isim Ticaret Bakanı. Zaten ekonomik krizden beli bükülen küçük işletmelerin bu yasak nedeniyle tanıtım ve pazarlama olanaklarını kaybetmesi üzerine bu bakanlıkta da ciddi sıkıntı yaşandığı anlatılıyor.

Anlayacağınız partide “Bu ne perhiz ne lahana turşusu” dedirtecek türden olaylar yaşanıyor. Bir yandan yeni sosyal medya yasaklarından söz edilirken, diğer yandan, dijital platformlarda rekabetin korunması küçük işletmelere hayat tanınması için düzenleme yapılacağı anlatılıyor. “

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com