‘Mansur Yavaş’ı denklem dışı görenler fena halde yanılıyor, CHP’de olmasa bile…’

Gazeteci Murat Sabuncu: "Bir süredir kimi kulis bilgilerinde CHP içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda görev dağılımı yapıldığı, Yavaş’ın yardımcılığı kabul ettiği söyleniyor. Benim parti içinden aldığım bilgi ise tam tersi. Mansur Yavaş, her hal ve karda cumhurbaşkanı adayı olacak."

KRONOS 28 Ağustos 2024 GÜNDEM

CHP bir süredir kendi içerisinde cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gerilim yaşıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Özgür Özel arasında bu konuda bir rahatsızlık yaşandığı, Özel’in “aday değilim, net” açıklamasına rağmen, İmamoğlu cephesinin rahatlamadığı ifade ediliyor. Ortaya çıkan bir diğer iddia ise İmamoğlu’nun siyasi yasak olasılığını bertaraf edebilmek için CHP’nin başına geçmek istediği yönünde. Ancak partide cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen bir isim daha var. Anketlere göre İmamoğlu dışında en çok oy alabilen isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

Gazeteci Murat Sabuncu’nun kulisine göre Mansur Yavaş’ı denklem dışında görenler fena halde yanılıyor. CHP’de olmasa bile Mansur Yavaş’ın bağımsız cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali yüksek…

Sabuncu, T24‘teki yazısında “Bir süredir kimi kulis bilgilerinde CHP içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda görev dağılımı yapıldığı, Yavaş’ın yardımcılığı kabul ettiği söyleniyor. Benim parti içinden aldığım bilgi ise tam tersi. Mansur Yavaş, her hal ve karda cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi.

Sabuncu’nun yazısı şöyle:

“CHP’den ya da 100 bin imza ile bağımsız. Peki burada ortaya çıkan durum nasıl olur? Konuştuğum isimlerden aldığım notları paylaşayım:

-Mansur Yavaş aday olursa öncelikle doğal olarak, geldiği siyasi gelenek-parti sebebiyle milliyetçi-muhafazakâr kesimden oy alır. Ama kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan kitleler de tabii açıklayacağı programa göre oy verebilirler.

-Kürt seçmenden oy almakta zorlanır. Bir CHP’li yönetici “Mansur Bey güncel konularda konuşmuyor; hep söylediği gibi esas noktası belediye ama konuştuğu zaman CHP’nin şu anki çizgisinden farklı bir yere düşer” diyor. Tabii burada şöyle bir nokta da ortaya çıkıyor: Böyle bir yolculuğa çıkacaksa, yani cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde elbette bazı konularda daha kapsayıcı olacaktır.

Önümüzdeki dönem Mansur Yavaş, CHP içi hareketlerde-siyasi beklentilerde değil ama cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda büyük ihtimal kritik bir aktör olacak. Yavaş’ı denklem dışı görenler yanılıyor. Bir de ‘seçimlere daha çok var’ diye düşünenler. Son ana bırakılan adaylıkların ya da aday belirleme sürecine kadar yapılan yıpratmaların neye mal olduğu görüldü. Üstelik karşıda 22 yıllık bir iktidar var. Üstelik “Bitti-bitiyor”, “Ayrıldılar-ayrılıyorlar” derken tekrar bir araya gelen-bir arada duran… Tabii ekonomiden adalete her geçen gün büyüyen buhranın, memleketi ne zaman erken seçime götüreceğini de bilemeyiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com