Kulis: Soylu’nun tadı kaçmış, Yerlikaya sahneye çıkınca…

Kulislere göre Süleyman Soylu'nun tadı son dönemde kaçmış. Devlet Bahçeli ile görüşen Ali Yerlikaya, Kızılcahamam'da konuşma yapmak için sahneye çıkınca salonu terk etmiş.

KRONOS 11 Haziran 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan davasında firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in açıklamaları sonrası Ankara Emniyeti’nde yaşanan üst düzey tutuklamalar mevcut bakan Ali Yerlikaya’yı hedef haline getirmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası sular durulmuş gibi gözükse de AKP kulislerinde konu halen canlı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan’ın kulisine göre, Erdoğan’ın talimatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşen Yerlikaya kendisiyle ilgili tereddütleri gidermiş ve çizilen sınırları kabul etmiş görünüyor. Yerlikaya’nın Bahçeli’yle yaptığı görüşmeyi merak edenlere, “Görüşmenin çok iyi geçtiğini” anlattığı, operasyonları kastederek “Meydanı birkaç Ankara çakalına bırakacak değiliz” dediği aktarılıyor.

Yerlikaya’nın bir yandan da imaj düzeltme faaliyetleri yaptığı konuşuluyor. Yerlikaya, yaklaşık iki haftadır AKP milletvekillerini gruplar halinde bakanlığa davet ederek faaliyetlerini anlatıyor.

SOYLU PROGRAMA DAVET EDİLMEYİNCE İÇERLEMİŞ

Babacan’ın dikkat çeken kulisi ise Süleyman Soylu’nun tadının kaçık olduğu yönünde. Yerlikaya, Kızılcahamam kampında sunum yapmaya başladığında Süleyman Soylu’nun salondan çıktığı ve sunum bittikten sonra tekrar girdiği biliniyor. Ayrıca Soylu’nun 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Yassıada’da yapılan programa davet edilmemesine içerlediği de konuşuluyor. Soylu, hem Demokrat Parti’nin eski genel başkanı, hem de eski İçişleri Bakanı olarak davet edilmemesini eleştirmiş.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com