Kulis: Sürpriz görüşmede Erdoğan’dan Akşener’e ilginç soru

AKP kulislerine göre Erdoğan-Akşener görüşmesinde ilginç bir soru gündeme geldi. İşte görüşmenin içeriğine dair kulislere yansıyanlar...

KRONOS 11 Haziran 2024 GÜNDEM

Yerel seçimlerden hezimetle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmede “siyasette yumuşama” mesajı vermesi sonrası dikkat çekici isimlerle bir araya gelmesi siyasetin gündemine oturdu. Önce selefi Abdullah Gül, akabinde de İYİ Parti eski genel başkanı Meral Akşener’le yaptığı görüşmelerden ne konuşulduğu merak ediliyor.

Gazeteci Nuray Babacan’ın AKP’den edindiği kulislere göre iddiaların aksine Akşener’in Erdoğan’dan herhangi bir talepte bulunmadığı belirtiliyor. Randevunun iki liderin özel kalemlerinin organizasyonuyla yapıldığı ifade ediliyor.

‘SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİK?’ SORUSU

Görüşmede ise Erdoğan’ın Akşener’e ilginç bir soru yönelttiği iddia ediliyor. Babacan bu sorunun da “Sizce seçimi neden kaybettik?” olduğunu gündeme getirdi.

Akşener’in de bu soruya yanıt olarak ekonomik krizden başlayıp, emekli ve dar gelirlerinin sorunlarına ilişkin kısa bir perspektif çizdiği iddia ediliyor.

Babacan, bu görüşmenin içeriğinden çok bundan sonrası için ne anlam taşıdığının daha önemli olacağına dikkat çekiyor. Babacan, “Yeni bir Sinan Oğan vakası demek abartılı olabilir ama Erdoğan’ın bundan sonraki süreçte Akşener ve kendisine yakın duranlara, ihtiyaç oldukça başvuracağı anlaşılıyor. Görüşmenin anlamlandırılması için bundan sonraki gelişmelere bakmak gerektiğini söyleyenler çoğunlukta” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com