Kurtarılan İsrailli esir: Bombardımanda yanımdaki iki İsrailli öldü

Hamas'ın 7 Ekim'de Nova müzik festivaline düzenlediği saldırıda kaçırdığı İsraillilerden Noa Arghmani, yaşadıklarını anlattı.

KRONOS 09 Haziran 2024 DÜNYA

Noa Argamani, a rescued hostage embraces her father, Yakov Argamani, after the military said that Israeli forces have rescued four hostages alive from the central Gaza Strip, in Ramat Gan, Israel, in this handout image obtained by Reuters on June 8, 2024. Israeli Army/Handout via REUTERS

İsrail’in dün Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği ve 274 Filistinliyi öldürdüğü saldırılar sonucu serbest kalan Gazze’deki İsrailli esirlerden Noa Arghmani, Gazze’den çıkarılmasından bir gün sonra Israel Hayom gazetesine açıklamalarda bulundu.

Arghamni, Gazze’de “Yossi Sharaabi” ve “Itay Versky” ile beraber esir tutulduklarını ancak onların İsrail bombardımanında hayatını kaybettiğini anlattı.

“ÖLECEĞİMDEN EMİNDİM AMA HAYATTA KALDIM”

Yüzlerce Filistinlinin canına mal olan “operasyonla” kurtarılan Arghamni, “İsrail ordusu daha önce rehin tutulduğumuz evi bombaladı ve orada 2 İsrailli hayatını kaybetti. Füzenin evi vurduğunu gördüm. Öleceğimden emindim ama hayatta kaldım.” dedi.

Arghamni, Hamas üyelerinin, zaman zaman hava alması için “geleneksel Arap kadın kıyafetleriyle” kendisini kamufle ederek dışarı çıkardığını ve evlerin arasında gezmesine müsaade ettiğini anlattı.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com