Kürtçe şarkı ve zılgıta disiplin cezası: Tahliyeler keyfi olarak engelleniyor

İzmir'deki Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde Kürtçe şarkı söyledikleri ve slogan attıkları gerekçesiyle 31 mahpusa bir ay iletişim ve görüş yasağı cezası verildi. Mahpus yakınları tahliyelerinin ertelenmesinden endişe ediyor.

KRONOS 28 Ağustos 2024 GÜNDEM

İzmir’in Aliağa ilçesinde yer alan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki mahpusların tahliyeleri, keyfi tutanak ve disiplin soruşturmalarıyla erteleniyor.  “Kürtçe şarkı söyleyip zılgıt çektikleri ve slogan attıkları” gerekçesiyle 31 mahpus hakkında başlatılan soruşturma, 12 Ağustos’ta karara bağlandı. 31 mahpusun 26’sına 1’er ay haberleşme veya iletişim cezası, 5’ine ise 1’er ay ziyaretçi görüş cezası verdi.

Mahpuslar verilen disiplin cezalarına itiraz etti. İtirazlara ilişkin duruşma 18 Eylül’de Karşıyaka 1’inci İnfaz Hakimliği’nde görülecek. Mahpusların bir kısmının bu ay içerisinde beklenen tahliyelerinin disiplin soruşturmalarıyla ertelenmek istendiği belirtildi.

32 YILLIK MAHPUSUN AİLESİ ENDİŞELİ

32 yıllık mahpus Güler Bilen, 1992 yılında Adana’da 17 yaşındayken gözaltına alındı. Daha sonra çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesince (DGM) müebbet hapis cezası verilen Bilen, kalp kapakçığı rahatsızlığı yaşıyor. Bilen’in tahliyesini bekleyen ailesi, disiplin soruşturmasıyla bu durumun gecikmesinden endişe duyuyor. Bilen’in kardeşi Hamit Bilen, duruma tepki gösterdi.

Tahliye engelleme uygulamasının rutin bir hale geldiğini belirten Bilen, bunun yıllardır devam eden hak ihlallerinin bir devamı olduğunu söyledi. Bilen, hukuksuz ve sınırsız bir yetkiyle donatılan İdare ve Gözlem Kurulları’nın keyfi bir şekilde tahliyeleri ertelediklerini söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com