Kuşadası’nda orman yangını: Vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir Kuşadası'nda başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi. 

KRONOS 30 Haziran 2024 GÜNDEM

İzmir’de Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın devam ediyor. Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı. Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Haziran’da 7 ilde 11 farklı büyüklükte yüksek riskte yangın olduğunu, bunlardan 6’sının kontrol altına alındığını belirtti.

Çeşme ve Torbalı’daki yangınların da kontrol altına alındığı bilgisini paylaşan Yumaklı, “Halihazırda Balıkesir Susurluk, şu anda içinde bulunduğumuz İzmir Selçuk ve Menderes’te müdahaleler devam ediyor. Susurluk’takinin enerjisi nispeten ciddi bir şekilde düşürülmüş vaziyette. Selçuk’taki ve Menderes’teki yangınlara müdahaleler devam ediyor ama onlarda da arkadaşlar her geçen an daha da kolaylıyor. Tehdit altında olan herhangi bir yerleşim merkezi, birimi ya da tesis söz konusu değil” diye konuştu.

Selçuk-Kuşadası kara yolunun tedbiren kapalı olduğunu hatırlatan Yumaklı, yanan herhangi bir ev ya da başka bir tesisin söz konusu olmadığını, dumandan etkilenenler olsa da sağlık tehlikesi olan kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com