Kuzey Almanya’yı fırtına vurdu, Hamburg sular altında kaldı

Almanya'da acil durum yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, gece boyunca ülkenin kuzeyindeki kıyı bölgelerini vuran fırtınanın tren seferlerini aksattığını ve liman kenti Hamburg da dahil olmak üzere sel uyarılarına yol açtığını bildirdi.

KRONOS 30 Ocak 2022 DÜNYA

Hamburg'da bazı kıyı bölgeleri sular altında kaldı

Almanya’nın kuzeyindeki kıyı bölgelerinde dün gece büyük bir fırtınanın yaşandığı bildirildi. Kuzey Denizi’ne dökülen Elbe nehrindeki su seviyeleri normal seviyelerin 5,2 metre üzerine çıkarken Hamburg’un ünlü balık pazarı sular altında kaldı.

Alman meteoroloji müdürlüğü, kuzeyde saatte neredeyse 100 kilometre hıza ulaşabilecek bir kasırga konusunda uyarı yayınlamıştı. Hamburg’daki itfaiyeciler Cumartesi ve Pazar günleri arasındaki gece 450 acil çağrıya yanıt verdi.

Acil servislerden yapılan açıklamada, demiryollarını ve yolları kapatan devrilen ağaçların temizlendiği ve kuzey kentinde bir köprünün altına bir mavnanın sıkışmasıyla mahsur kalan iki kişinin kurtarıldığı belirtildi.


 

Alman kamu yayıncısı NDR, Hamburg’un doğusundaki Wismar kenti yakınlarındaki bazı toplulukların elektrik kesintileri yaşadığını söyledi. Demiryolu operatörü Deutsche Bahn, kuzeydeki birkaç hattı askıya almak zorunda kaldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com