LGBT yüzünden olimpiyata gitmediğini söyleyen Erdoğan davetli bile değilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, torununun isteği üzerine Fransa'daki olimpiyatlara gitmediğini belirtmiş, LGBT temalı sekansı işaret etmişti. Ancak Elysee Sarayı'nın davetli listesinde yer almadığı görüldü.

KRONOS 31 Temmuz 2024 DÜNYA

Paris 2024 – Olimpiyat Oyunları açılış töreninde ‘Leonardo Da Vinci’nin ünlü Son Akşam Yemeği tablosunun parodisi’ olduğu iddia edilen LGBT temalı bir sekansın yer almasına bir tepki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde LGBT temalarının kullanılmasını eleştirerek, konuyla ilgili Katolik Hristiyanlarının ruhani lideri Papa Fransiskus ile görüşerek, “tüm Hıristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağını” söylemişti.


DAVET ALMAMIŞ
Ancak France 24’de yer alan habere göre; Erdoğan’ın davetli listesinde olmadığı ortaya çıktı.

Haberde, Erdoğan’ın dışında, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de Elysee Sarayı’nın davetli listesinde yer almadığı görüldü.

LE MONDE: ERDOĞAN, AÇILIŞA DAVET EDİLMEDİ
Ancak Fransa basınının yayın organlarından Le Monde da, 26 Temmuz’daki açılıştan önce yayınladıkları haberlerde Erdoğan’ın davet edilmediğini yazdı.

Haberlerin söz konusu kısımlarında şu ifadeler yer aldı: “Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Paris’e gelmeyecek ve ülkeyi Başkan Yardımcısı Han Zheng tarafından temsil edilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Elysee’nin davetli listesinde yer almıyor.”

Kaynak: France 24

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com