Lübnan’da İsrail saldırısının bilançosu: 492 ölü

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında can kaybı 492'ye yükseldi. Bombardımanda bin 645 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.

KRONOS 24 Eylül 2024 DÜNYA

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı 492’ye yükseldi. Netanyahu “Zarar görmeden gidin” diyerek Lübnanlılara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre pazartesi günkü saldırılarda 58’i kadın, 35’i çocuk 492 kişi hayatını kaybetti. Bombardımanda bin 645 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’a ait bin 600 hedefin vurulduğunu duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırılarda sağlık tesisleri ve ambulansların da hedef alındığını söyledi. Ülkenin büyük bölümünde okullar ve üniversitelerde eğitime ara verilirken yerlerinden olanların daha kuzeydeki boş binalara yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bunun daha “başlangıç” olduğunu söyledi ve sınır bölgesinde yaşayanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.

Netanyahu, Lübnanlı sivillere hitaben “Bu uyarıyı ciddiye alın. Lütfen şimdi zarar görmeden gidin. Operasyonumuz tamamlandığında evlerinize güvenle dönebileceksiniz” dedi.

Netanyahu, Gazze savaşının başında da Filistinli sivillere daha güneye gitmelerini tavsiye etmiş, çatışmalar bittiğinde evlerine dönebilecekleri sözünü vermişti.

Açıklamasında Hizbullah’ı İsrail sınırından uzaklaştırmak için “gereken her şeyi” yapacaklarını söyleyen İsrail ordusunun sözcüsü Hagari de İsrail’in gerekirse bir kara harekâtına hazır olduğunu ifade etti.

İsrail, Hizbullah’ın elinde çeşitli tiplerde 150 bin roket ve füze olduğunu değerlendiriyor.

Geçen hafta çağrı cihazı ve telsizlerin uzaktan eş zamanlı patlatılması sonucu 39 kişi ölmüş, 3 binden fazlası da yaralanmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com