Mahmud Abbas Ankara’ya geldi: Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara'ya indi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi beklenen Abbas, yarın da TBMM'ye hitap edecek.

KRONOS 14 Ağustos 2024 GÜNDEM

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'ye hitap etmek üzere Ankara'ya geldi. Havalimanında Abbas'ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan karşıladı. ( Murat Gök - Anadolu Ajansı )

Türkiye, ABD Meclisi’nde İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu’nun ayakta alkışlanmasına karşı Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı TBMM’de hitap etmek üzere geçtiğimiz günlerde davet etmişti.

Abbas, TBMM’ye hitap etmek üzere bugün Ankara’ya geldi. Abbas ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 18.20’de Esenboğa Havalimanı’na indi.

Havalimanında Abbas’ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Abbas’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve TBMM Genel Kuruluna hitap etmesi bekleniyor.

İNSANLIK DIŞI SALDIRILARI ANLATACAK
Abbas, TBMM’ye yapacağı ziyarette, ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmenin ardından Abbas ve Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Meclis’te bir araya gelecek.


Genel Kurul, 15.00’te Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Abbas’a söz verilecek. Abbas, milletvekillerine İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak. Abbas’ın konuşması İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com