Makam aracını uyuşturucu baronuna tahsis eden emniyet müdürü: Masada vali ve savcı da vardı

Makam aracını uyuşturucu baronu Nejat Daş’a tahsis eden Sultanbeyli eski İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek: "Zorlu Center’daki görüşmede halen görevdeki İstanbul Merkez Valisi, halen görevde terör savcımız ve Ankaralı bürokratlar vardı. Bu kişiyle 'saygın bir iş adamı' olarak tanıştırıldım."

KRONOS 31 Mayıs 2024 GÜNDEM

Makam aracını uyuşturucu baronu Nejat Daş’a tahsis eden Sultanbeyli eski İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in ifadeleri ortaya çıktı. Nejat Daş’ın “saygın bir iş insanı” olarak tanıtıldığını öne süren Yüksek, Zorlu Center’daki buluşmada bir Merkez Valisi, İstanbul’da görevli bir savcı ile Ankara’dan bazı bürokratların da masada olduğunu anlattı.

Halk TV’nin haberine göre uluslararası uyuşturucu baronları Çetin Gören, Nejat Daş ve Halil Arslantaş’ın yargılandıkları 73 sanıklı “bataklık” davasında 154 sayfadan oluşan gerekçeli karar çıktı. Mahkeme, Nejat Daş’ın ağabeyi Servet Daş dışındaki diğer tüm sanıklar için beraat kararı verdi. Kararla birlikte, sanıkların 2 milyon lirayı bulan avukatlık masraflarını da Hazine ödeyecek.

Ankara 33. Ağır Mahkemesi’nin 24 Mayıs tarihli gerekçeli kararında 15 tondan fazla uyuşturucu ile yakalanan ve hapis cezası alan Neajt Daş’a makam aracını tahsis eden eski İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in ifadeleri yer aldı. Buna göre Nejat Daş’ı, Necmettin Yüksek ile tanıştıran isim Sadık Karayel oldu. Yüksek ifadesinde, Nejat Daş ile Zorlu Center’da görüştüğünü söyledi.


 

‘ALTI AY SONRA EMNİYET MÜDÜRÜ OLDUM’

Yüksek’in ifadesi şöyle:

“Bu görüşme 2019 yılında oldu. Zorlu Center’daki bu görüşmede halen görevdeki İstanbul Merkez Valisi, halen görevde terör savcımız ve Ankaralı bürokratlar vardı. Beni de buraya çay içmeye çağırdılar. Ben de gittim. Masada ilk defa hayatımda gördüğüm Nejat Daş da vardı. Bu kişiyle, ‘döviz bürosu sahibi ve saygın bir iş adamı’ olarak tanıştırıldım.

Yüksek, bu görüşmeden 6 ay kadar sonra Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü olduğunu anlattı. Yüksek, İlçe Emniyet Müdürü olduktan sonra Daş’ın kendisine “Hayırlı olsun” ziyaretine geldiğini de söyledi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com