Malatya’da 5,9 büyüklüğünde deprem: Okullar tatil edildi, üç bina hasar aldı

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, can kaybı olmadığını duyurdu.

KRONOS 16 Ekim 2024 GÜNDEM

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem birçok ilde de hissedilen depremin ardından Malatya ve Elazığ’da okullar bir gün süreyle tatil edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, can kaybı olmadığını; Malatya’da bir, Şanlıurfa’da bir, Elazığ’da bir olmak üzere toplam üç binada kısmi çökme meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) depremin saat 10.46’da merkez üssünün Malatya’nın Kale ilçesi, büyüklüğün 5.9 olduğunu duyurdu.

Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, ve Adıyaman’da da hissedildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanIldı:

“Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir.

Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir.”

“SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası bölgede ekiplerin saha taramalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

“PENCEREDEN ATLAYAN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Bir televizyon kanalında konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Panikle pencereden atlayan vatandaşlarımız var. Şu an için olumsuz bir durum yok” açıklamasını yaptı.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Depremin merkez üssü Malatya ile sarsıntının hissedildiği Elazığ’da okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com