‘Mansur Yavaş her şart altında aday’

Gazeteci İsmail Saymaz: "Partiniz aday göstermese ne olur? Orada da bir muamma var yani görünüyor görünen o ki Mansur Bey bana sorarsan her şart altında adaydır. Parti aday gösterirse de aday göstermese de aday öyle anlıyorum."

KRONOS 30 Eylül 2024 GÜNDEM

Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın her şart altında aday olacağını söyledi. Saymaz “Mansur Bey’in açıklamasının kamuoyuna dönük bir deklarasyon değil de partiye dönük bir mesaj olduğunu anladım. Fakat tabi orada şöyle bir tartışma var. Şimdi Mansur Bey bu tartışmayı açınca kalkılmaz sorulur da partiniz aday göstermese ne olacak? Partiniz de gösterirse adaysınız. Partinize de göstermese ne olur? Orada da bir muamma var yani görünüyor görünen o ki Mansur Bey bana sorarsan her şart altında adaydır. Parti aday gösterirse de aday göstermese de aday öyle anlıyorum” dedi.

Halk TV programında konuşan Saymaz, şunları söyledi:

“İYİ Parti’nin kurtuluşunu biraz Mansur Yavaş’ta arıyor yani anlaşılır da ben onu görüyorum. Yani İYİ Parti ayağa kalkarsa biraz Mansur Yavaş’ın rüzgarıyla kalkar. Zafer Partisi Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi efendime söyleyim hatta gelecek partisinin de etkileneceği bu rüzgardan Demokrat Parti. Dolayısıyla üç bir milliyetçi seçenek ve onun adayı doğar.

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın bir arada olabileceği bir modelin şimdiden tasarlanması gerekir.

Ankara-İstanbul rekabeti cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına zarar verir. Ve şimdiden bu tartışma yani bir taraftan cumhurbaşkanı 2028’den önce seçim beklemeyin derken diğer taraftan muhalefetin işte Ankara İstanbul rekabetine gömülmüş olması muhalefetin iktidarını daha bugünden zedeler.Ben bence oturup bunun üzerine düşünmeleri gerekir.

Çünkü şu an erken seçimde konuşan muhalefet adaylıkları konuşan da muhalefet ya seçim olmazsa biz 3 yıl daha 4 yıl daha bunu mu konuşacağız? Evet. Türkiye’nin asıl sorununu bu mudur yani?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com