‘Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun karşısına rakip olarak çıkar mı?’

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: "Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun karşısına rakip olarak çıkar mı? Kazanma şansı varsa niye çıkmasın? Siyasetçiler makamı önemserler. Cumhurbaşkanlığı makamına oturma ihtimali varsa bunu niye değerlendirmesin? Peki, CHP İmamoğlu’nu aday gösterirse kendi başına aday olmaya kalkışır mı? Yapar hesabını ve kazanma ihtimali görürse kalkışır."

KRONOS 18 Eylül 2024 GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş

CHP içerisindeki cumhurbaşkanlığı tartışmalarıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın partisinden istifa edip bağımsız aday olacağı iddia edildi. Bu iddiaya Mansur Yavaş’tan yalanlama gelse de tartışmalar sönecek gibi değil. Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert de bugünkü yazısında Mansur Yavaş tartışmasına girdi ve “Ekrem İmamoğlu’nun karşısına rakip olarak çıkar mı?” sorusunu yöneltti.

Mansur Yavaş’ın sessiz, polemiksiz, çatışmasız, kendine has siyasi tarzıyla Ankara’da AKP’yi ikiye katladığına dikkat çeken Cömert, “Demek ki bir şey biliyor. O da tipik CHP’li değil. Siyasete MHP’yle başlamış. Ahaliyle haşır neşir olma konusundaki puanı İmamoğlu’na nispetle düşük. Polemiklere mesafeli. Ama bazen taşı gediğine koyuyor. Kazanabilir mi? Şimdiye kadar kazandı, şimdiden sonra niye kazanamasın?” ifadelerini kullandı.

Cömert, Yavaş’ın İmamoğlu’nun karşısına rakip olarak çıkıp çıkmayacağına ilişkin de “Kazanma şansı varsa niye çıkmasın? Siyasetçiler makamı önemserler. Cumhurbaşkanlığı makamına oturma ihtimali varsa bunu niye değerlendirmesin? Peki, CHP İmamoğlu’nu aday gösterirse kendi başına aday olmaya kalkışır mı? Yapar hesabını ve kazanma ihtimali görürse kalkışır. Görmezse kalkışmaz. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan İmamoğlu’na siyaset yasağı getirilmesini uygun görürse yedekte, hazır ve nazır niye bulunmasın? Bulunabilir” dedi.

‘KEMAL BEY BİLE SİYASİ HAMLE YAPMAKTAN GERİ DURAMADI’

CHP lideri Özgür Özel için adaylık ihtimaline ilişkin ise “Şu anda kolları böyle bir için sıvamış görünmüyor” diyen Cömert, şöyle devam etti:

“CHP’yi birinci parti yapan genel başkan oldu. Şimdi de CHP’yi iktidar yapan genel başkan olmak istediğini söylüyor. Ama rüzgâr eser, fırtına çıkar, kar yağar, yollar kapanır, top döner dolaşır Özgür Bey’in önüne gelir. Siyasette böyle bir şeyin vaki olamayacağını hiç kimse garanti edemez. Bir de şu anda dışarıda duran… CHP’nin dışarısında değil, Cumhurbaşkanı adaylığının dışarısında… Kılıçdaroğlu var. Siyasete ilgisi devam ediyor. Heyecanı da… Ara sıra tartışmaları dahil oluyor, bundan sonra da olur. Yeniden adaylık ister mi? Zayıf ihtimal. Ama adayın kim olacağını belirleme süreçlerine tesir etmek ister. Şöyle diyelim mi? Günü geldiğinde bu muhtemel adayların hiçbiri aday olabilmek için gerekli siyasi hamleleri yapmaktan geri durmaz. En kalenderleri Kemal Bey’di. O bile duramadı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com