Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına yanıt: Amaçları iç çatışma yaratmak ama…

Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasıyla CHP içerisinde bir iç çatışma yaratılmak istendiğini söyledi: "Biz bu oyuna gelmeyeceğiz."

KRONOS 01 Eylül 2024 GÜNDEM

Adı cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP içerisinde bir iç çatışma yaratılmak istendiğine dikkat çekti ve “Biz bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

CHP’de Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştiriyor. Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer katıldı.

Parlamenter sisteme vurgu yapan Yavaş, şunları söyledi:

“1885’te söylenmiş, ‘Fazla güç insanı bozar’ diye. Bugün kuvvetler ayrılığından bahsetmenin imkânı yok. Parlamento işlevsizleştirildi. Ne talimat giderse kararnamelerle idare ediliyor. İnşallah Tüzük Kurultayı’nda özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda çok kuvvetli söylemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalı diye düşünüyorum. Şahsen ben böyle bir gücü istemem. Böyle bir güç kimsenin hakkı değildir, haddi de değildir bu kadar güçlü olmak.”

‘AMAÇ İÇ ÇATIŞMA YARATMAK’

“Cumhurbaşkan adaylığı” ile ilgili tartışmalara da yanıt veren Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 2019’dan 2023 seçimlerine kadar üstlerine vazife gibi yandaş olarak tabir edilen televizyonların tek konusu ‘Aday kim olacak?’ deyip fitne çıkararak insanları birbirine düşürmekti. Yine başladılar. Bizler kazandığımız belediyede insanları nasıl rahat ettiririz, huzurlu bir şekilde yaşadıkları kentte nasıl memnun ederiz diye uğraşırken bu tartışmalara meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bunların CHP içerisinde bir iç çatışma yaratmaktan başka bir gaye gütmediğinin ve bizim bunların içinde olmayacağımı herkesin bilmesini istiyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com