Mardin’de dehşet: Doğalgaz hattında bomba bulundu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, doğalgaz boru hattı döşendiği sırada bulunan bomba düzeneği paniğe neden oldu. El yapımı patlayıcının 2015’te yaşanan hendek olaylarında döşendiği tahmin ediliyor.

KRONOS 17 Ağustos 2024 GÜNDEM

Mardin’in Nusaybin ilçesinde doğal gaz hattı için yapılan kazı çalışmasında bulunan el yapımı patlayıcı (EYP), 2015 yılındaki hendek olaylarına ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olay, Nusaybin’in Fırat Mahallesi Çağ-Çağ Caddesi’nde, öğle saatlerinde meydana geldi. Doğal gaz hattı döşemek üzere iş makinesiyle yapılan kazı sırasında çalışanlar, toprağın altında gizlenmiş bir el yapımı patlayıcı düzeneği fark etti. Durumun ciddiyetini anlayan işçiler, kazı çalışmalarını derhal durdurarak güvenlik güçlerine haber verdi.

Olay yerine kısa sürede polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlayıcının bulunduğu alan, çevredeki sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik şeridi ile kapatıldı ve çevredeki evler boşaltıldı. Uzman bomba imha ekipleri, patlayıcıyı güvenli bir şekilde etkisiz hale getirmek için çalışmalarına başladı.


İlk incelemeler, patlayıcının 2015 yılında Nusaybin’de yaşanan hendek olayları sırasında döşenmiş olabileceğini gösteriyor. O dönemde, terör örgütü mensupları tarafından kentte çeşitli bölgelere tuzaklanan patlayıcılar, güvenlik güçlerine yönelik ciddi tehditler oluşturmuştu. Bu bağlamda, bulunmuş olan EYP’nin de bu olayların bir kalıntısı olduğu düşünülüyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com