Marie Antoinette’in elmas bileklikleri 8 milyon dolara satıldı

Fransız Devrimi'ne giden süreçte saraydaki aşırı lüks yaşamın simgesi olarak gösterilen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'in elmas bileklikleri tam 200 yıl sonra İsviçre'de düzenlenen bir müzayedede 8 milyon dolara satıldı.

KRONOS 10 Kasım 2021 YAŞAM

Dünya tarihine ona atfedilen “Ekmek yoksa pasta yesinler” sözüyle geçen ve Fransız Devrimi öncesinde saraydaki halktan kopuk aşırı lüks yaşamın simgesi olarak gösterilen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’in bir zamanlar sahip olduğu iki elmas bileklik rekor fiyata satıldı.

Christie Müzayede Evi, İsviçre’nin Cenevre kentindeki müzayedede bilekliklerin 7.46 milyon İsviçre frangına (8.18 milyon dolar) satıldığını açıkladı. Bileklikleri bu fiyata telefon üzerinden alan isim açıklanmadı. Yaklaşık 200 yıldır ‘aile içinde’ kaldığı ve son olarak bir Avrupa kraliyet ailesine ait olduğu belirtilen ilk kez müzayedede el değiştirdi. Üçer sıra elmastan oluşan iki bileklikte toplamda 112 elmas bulunuyor.

HAPİSTEYKEN MÜCEVHERLERİNİN ÜLKE DIŞINA ÇIKARILMASINI İSTEMİŞTİ

Marie Antoinette, 1793 yılında giyotinle idam edilmeden önce Paris’te tutulduğu Tuileries cezaevinden yazdığı bir mektupta, içinde mücevherlerinin bulunduğu ahşap bir kutunun Fransa dışına çıkarılmasını istemişti. Christie Müzayede Evi’nden yapılan açıklamada da, bu kutuyu Marie Antoinette’in memleketi Avusturya’da bulunan kızı Marie Therese’in teslim aldığı belirtildi.

‘İHTİŞAMI, GÖRKEMİ VE DRAMIYLA ZAMAN YOLCULUĞU YAPTI’

Bileklikler beklenenin iki kat üzerinde bir fiyata satılırken, Christie’s Müzayede Evi’nin Avrupa yöneticisi Franois Curiel “Bu bileklikler, Fransız tarihinin en önemli dönemlerinden birinin hikayesini anlatmak için ihtişamı, görkemi ve dramıyla zaman yolculuğu yaptı” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com