Meclis’te sürpriz Can Atalay zirvesi

AYM'nin son kararının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün Meclis’te Can Atalay gündemiyle bir araya gelecek.

KRONOS 08 Ağustos 2024 GÜNDEM

TİP’ten milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu Can Atalay hakkında iki kez hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmamıştı. Buna rağmen Meclis, Can Atalay’ın vekilliğini düşürmüş, Anayasa Mahkemesi de bu kez bu işlemi anayasaya aykırı bulmuştu.

Can Atalay’la ilgili Meclis’in nasıl bir adım atılacağı merak edilirken bugün sürpriz bir görüşme bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün saat 13.00’te Meclis’te Can Atalay gündemiyle bir araya gelecek.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davadaki hapis cezası gerekçe gösterilerek vekilliğinin düşürülmesine yapılan itirazlarla ilgili gerekçeli kararı, 1 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

CAN ATALAY’IN DURUMU GÖRÜŞÜLECEK

Kararın ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Atalay’ın durumunu görüşmek üzere randevu talep etmişti.

TBMM Başkanlığı, TİP’in randevu talebine olumlu dönüş yaptı. Erkan Baş ve Numan Kurtulmuş, saat 13.00’te TBMM’de bir araya gelerek Can Atalay’ın durumunu görüşecek.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com