Mehmet Metiner’den iktidara İmamoğlu uyarısı: Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı…

AKP'li Mehmet Metiner'den İmamoğlu uyarısı: "Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!"

KRONOS 25 Eylül 2024 GÜNDEM

Eski AKP Vekili Mehmet Metiner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na istenen siyasi yasak hakkında iktidarı uyardı. Metiner, geçmişte siyasi yasak alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılanın aynısının İmamoğlu’na yapıldığını söyledi. Metiner, “Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!” ifadelerini kullandı.

İstinaf’ta görülecek davada baskı nedeniyle siyasi yasak cezası çıkacağı iddia ediliyor. Yine iddialara göre, İstinaf’tan ceza çıkması durumunda Yargıtay süreci beklenmeden Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan edecek.

Metiner, bu konuda şunları söyledi:

“Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir.

Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com