Mehmet Şimşek uyardı: Sizi görmek, sizinle karşılaşmak istemiyorum

Kayıt dışılıkla mücadeleye odaklanacaklarını söyleyen Mehmet Şimşek, ekibine yaptığı uyarıyı aktardı: "Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında olacaksınız."

KRONOS 07 Ağustos 2024 EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi oranlarını artırmak yerine kayıt dışılıkla mücadeleye odaklanacaklarını söyledi ve “Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında olacaksınız” dedi.

A Haber’e konuk olan Mehmet Şimşek, yüksek kazanç elde eden ve kayıt dışı faaliyet gösterenlerden vergi alacaklarını söyledi.

EYT’nin maliyetini kayıt dışılıkla mücadele ederek telafi etmeyi planladıklarını kaydeden Şimşek, ayrıca, denetimlerde yapay zeka kullanımına ağırlık vereceklerini ve tüm sektörlerde denetimlerin artacağını belirtti.

‘ÜST YÖNETİCİLERİMİZ DE DAHİL’

Şimşek şunları söyledi:

“Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan biz vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem kazanıyor hem kayıt dışı. O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com