Merkez sağda yeni parti iddiası: Hüseyin Çelik, Abdullah Gül…

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in merkez sağda yeni bir parti kurmak için harekete geçtiği iddia edildi. Çelik'e eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de destek verdiği iddia ediliyor.

KRONOS 10 Ekim 2024 GÜNDEM

Son dönemde hükümete yönelik yaptığı eleştirilerle gündeme gelen eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in merkez sağda yeni bir parti kurmak için harekete geçtiği iddia edildi. Çelik’e eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de destek verdiği iddia ediliyor.

Gerçek Gündem’in haberine göre Çelik’in ve arkadaşlarının özellikle partinin küskünlerini yeni oluşumda yer almalarını yönünde çalıştıkları öğrenildi. Çelik ve arkadaşlarının arkasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bulunduğu iddia ediliyor. AKP’nin kurucu kadrosundan bazı isimlerinde yer alacağı öne sürülen bu partinin çizgisinin milliyetçi, muhafazakâr, demokrat ve özgürlükçü olacağı ifade ediliyor. Ancak Gül’e yakın isimler, Çelik ile temasın parti kurmak yönünde olmadığını söyledi.

Bu oluşumu yakından takip eden bir diğer ismin ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan olduğu iddia edildi.

Eski bakan Babacan’a yakın isimlerin bizzat Çelik ile temasa geçtiği belirtilirken, DEVA Partisi kurmaylarının oluşumda yer aldığını öğrendikleri isimleri mücadele için partilerine davet ettikleri de öğrenildi.

Ancak Çelik ve arkadaşlarının bu davete sıcak bakmadıkları ifade edildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com