Yeni anket: MHP’nin oylarında “Sinan Ateş” etkisi; yüzde 7’ye düştü

Metropoll'ün nisan, mayıs ve haziran anketlerine göre yerel seçimden birinci parti olarak çıkan CHP, konumunu korusa da düşüşe geçti. AKP ise oylarını yeniden yükseltiyor.

KRONOS 11 Temmuz 2024 GÜNDEM

Metropoll Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra peş peşe yaptığı üç ankette partilerin oy durumundaki gidişatı mercek altına aldı. Buna göre yerel seçimden birinci parti olarak çıkan CHP, konumunu korusa da düşüşe geçti. AKP ise bir önceki aya göre yükseliş bandında. MHP ise mayıs ayında yakaladığı yükselişi kaybetti.

Araştırma kapsamında katılımcılara “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Nisan, mayıs ve haziran ayında yapılan anketlere göre, CHP kararsızlar dağıtıldığında sırasıyla yüzde 35,9; yüzde 33,2 ve yüzde 32,8 alıyor. CHP’nin mayıs ayında düşüşe geçtiği ve haziran ayında 0,6 puan yükselişe geçerek mayıs ayındaki durumunu sürdürdüğü görülüyor.

AKP ise kararsızlar dağıtıldığında sırasıyla nisanda yüzde 31,1; mayısta yüzde 29,1 ve haziranda yüzde 32,4 alıyor. AKP’nin mayısta yaşadığı düşüşten çıktığı ve oylarını nisan ayına kıyasla yükselttiği anlaşılıyor.

 

DEM Parti’de ise oy oranı aylara göre yüzde 8,4; yüzde 9,2 ve yüzde 10,5 olarak tırmanda eğiliminde.

MHP ise mayıs ayında yakaladığı yükselişi kaybetti. Mayıs ayında yüzde 10,3 bandında olan MHP, haziranda yüzde 7’ye kadar düştü.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com