MHP’li ismin oğluna ‘uyuşturucu ticareti’nden 30 yıla kadar hapis talebi

MHP İstanbul eski il yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında olduğu 6 kişiye "uyuşturucu ticareti"nden 30'ar yıl hapis istendi.

KRONOS 08 Ekim 2024 GÜNDEM

MHP İstanbul eski il yöneticisi Güven Adıgüzel

MHP İstanbul eski il yöneticisi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in de aralarında olduğu 6 kişiye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Tunahan Adıgüzel ile birlikte 6 tutuklu sanığa “uyuşturucu ticareti”nden 30’ar yıl hapis istendi.

Halk TV’nin haberine göre soruşturma kapsamında, Yunanistan’dan süper yatla bavul içinde getirilen 12 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Dosyada yer alan ifadelere göre, Yunanistan’da bulunan ‘Azad’ isimli kişi, bir süredir temasta olduğu MHP’li Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel ile temasa geçti. İkili, ‘iş insanı’ olarak ifade edilen 4 kişilik bir insan grubunun Çanakkale Ayvacık’taki bir noktadan alınması konusunda anlaştı. İkili, Kumbağlar Limanı’na bırakılacak kişilere ilişkin anlaştıktan sonra Adıgüzel ve beraberindeki arkadaşları 2 araçla harekete geçti.

Belirlenen konumdan alınan kişiler, Kumbağlar Limanı’nın yakına gelen süper yata konulduktan sonra, bu yattan bir de bavul indirildi. İndirilen bavuldan uyuşturucu olduğu ise, Jandarma’nın yürüttüğü soruşturmadan sonra ortaya çıktı.

İddianamede, Yunanistan ile temasta olan kişinin Adıgüzel olduğu ifadeleri yer aldı.

Davanın ilk duruşması 21 Kasım’da Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Güven Adıgüzel uyuşturucu skandalının ortaya çıkması sonrası partideki görevinden istifa etti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com