Fenerbahçe’nin efsanesi Alex de Souza bile pahalılıktan yakındı

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, Türkiye'deki hayat pahalılığı ile ilgili, "Yıllar sonra Türkiye’ye döndükten sonra, korkutucu biçimde pahalılığı gözlemledim" dedi.

KRONOS 01 Ağustos 2024 SPOR

Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Alex de Souza, Türkiye’ye 12 yıl sonra Antalyaspor teknik direktörü olarak geri döndü.

Rafine TV’ye açıklamalarda bulunan Alex de Souza, Türkiye’deki pahalılık hakkında konuştu.

Alex de Souza, Sunucu Merve Toy’un “Türkiye genel olarak pahalı bu arada… Türkiye’de uzun yıllar yaşadığı için kıyaslama şansı oldu mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Evet, açıkçası ben de bunu düşünmüştüm. Yıllar sonra Türkiye’ye döndükten sonra, korkutucu biçimde pahalılığı gözlemledim. Bunun yanında futbol da çok fazla para gerektiren bir sektör olduğu için burada da pahalılık göze çarpıyor.”


ARDA GÜLER AÇIKLAMASI
Real Madrid’de forma giyen Arda Güler hakkında da konuşan Alex de Souza, şu ifadeleri kullandı:

“Ben aslında Arda Güler’i bu kadar tanınmadan önce, Arda Güler olmadan önceden tanıdım. Çünkü o dönemler ismi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştı ve insanlar birbirlerine yavaş yavaş söyleyeme başlamışlardı. Benim de o dönemde Türkiye’ye olan ziyaretlerimden birinde, kulüp yönetiminden de izin alarak kendisiyle bir görüşme yaptım. Kendisiyle fikir alışverişinde bulundum. Daha sonrasında da bu söylediğiniz Şampiyonlar Ligi final maçında, Manchester City maçıydı zannediyorum. O zaman da bir görüşme yaptık. Kendisiyle fikir alışverişinde bulundum. Kendisine iyi dileklerde bulundum. Ve şu anda iyi bir çıkış yaptı. Real Madrid’de oynuyor. Türkiye Milli Takımı’nın çok önemli bir futbolcusu. Kendisinin çok önemli bir kariyere sahip olacağını öngörüyorum. Büyük başarılarla ilerleyecektir.”

ALEX GİDERKEN ENFLASYON YÜZDE 6’YDI
Alex’in Türkiye’den ayrıldığı 2012 senesinde Türkiye’de yıllık ortalama enflasyon tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 6,16, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 2,45 idi.

Alex de Souza’nın Antalyaspor’a imza attığı Mayıs 2024’te ise yıllık enflasyon yüzde 75,45 düzeyinde gerçekleşmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com