‘MİT ve Emniyet’in Ateş cinayetinde bildiği sır ortaya çıkarsa…’

T24 yazarı Mehmet Yılmaz: "Gerek MİT ve gerekse Emniyet istihbaratı, bu cinayetin arkasında böyle bir hesaplaşmanın yatıp yatmadığını biliyor olmalı. Sumen altına atılmış bir bilgi olarak kalmasının başka bir işe yarayabileceğini de düşündürüyor. Ortaya çıkarılırsa siyasetteki balistik etkisi çok yüksek olacak bir bilgi bu."

KRONOS 10 Temmuz 2024 GÜNDEM

T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in siyasi bir cinayete kurban gittiğine dikkat çektiği yazısında, “Ancak bu ‘siyasi nedenin’ ne olduğunu kimse bilmiyor” dedi. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in duruşmada “Bir gün eve geldi dedi ki ‘Ayşe birileri geldi yanıma önüme bir çanta para koydular. Dediler ki al bu parayı Sinan devamı da var. Bu siyaseti bırak. Bu işleri bırak. Bu bence Sinan’ın neden öldürüldüğünün cevabı” sözlerini hatırlatan Mehmet Yılmaz, “Bu Ateş’in bazı bildiklerini de yanına alarak çekip gitmesinin teklif edildiğini ve bu teklif kabul görmeyince de “biletinin kesildiğini” düşündürtmüyor mu?” sorusunu yöneltti.

Yılmaz, “Kuşkusuz ki gerek MİT ve gerekse Emniyet istihbaratı, bu cinayetin arkasında böyle bir hesaplaşmanın yatıp yatmadığını biliyor olmalı. Ancak cinayetin örtbas edilmesi ve alelusul bir yargılamayla üstünün örtülmek istenmesi, devletteki bu bilginin, sumen altına atılmış bir bilgi olarak kalmasının başka bir işe yarayabileceğini de düşündürüyor. Ortaya çıkarılırsa siyasetteki balistik etkisi çok yüksek olacak bir bilgi bu” ifadelerini kullandı.

Mehmet Yılmaz’ın yazısından öne çıkanlar şöyle:

“Bildiğimiz kadarıyla Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Başkanlığından ayrıldıktan sonra üniversitedeki görevine yoğunlaşmış ve açık bir siyasi faaliyet de yürütmemiş.

Bir cinayet emri vermeye neden olacak siyasi görüş ayrılığı, çok daha derinlerde yatan bir şey olmalı.

Kurbanın, faillerin ve cinayetin derinlemesine soruşturulmasını engellemek isteyenlerin kimliklerine bakarsak, görüş farklılıkları halinde şiddete başvurulmasının o camia için çok sıradan bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Nitekim bizzat kurbanın kendisi de Ülkü Ocakları Başkanı olduğu dönemde böyle şiddet eylemleri için emir vermiş, militanları görevlendirmiş.

Nitekim merhum Ateş’in eşi Ayşe Ateş, 11 Mayıs 2024 tarihinde Sözcü TV’de İpek Özbey’e şunu anlatıyordu:

“Bir gün eve geldi dedi ki ‘Ayşe birileri geldi yanıma önüme bir çanta para koydular. Dediler ki al bu parayı Sinan devamı da var. Bu siyaseti bırak. Bu işleri bırak. Hayatına, keyfine, yoluna bak. Nasıl istiyorsan öyle yaşa ama bu işleri bırak kardeşim, çekil kenara. Keyfinde zevkinde yaşa. Dünyanın neresinde istiyorsan. Hayatının sonuna kadar para sıkıntısı çekmeyeceğini sana garanti ediyoruz. Tek bir şartımız var bu işleri bırak.’ Bu bence Sinan’ın neden öldürüldüğünün cevabı. Görevden ayrıldıktan sonra (Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı) bu teklif gelmişti. Siyaset yapma, siyasetten uzak dur. Siyasete girme, okuluna git gel. Hocalığını yap. Keyfine bak, hayatını yaşa dediler. Sinan bu teklifi yapanların kim olduğu söylemedi bana.”

‘BİLETİNİN KESİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜRTMÜYOR MU?’

Size de tuhaf gelmiyor mu?

Siyaseti bırakması karşılığında çanta dolusu para ile ödüllendirilecek ve hayatının sonuna kadar para sıkıntısı da çekmeyecek!

Bu Ateş’in bazı bildiklerini de yanına alarak çekip gitmesinin teklif edildiğini ve bu teklif kabul görmeyince de “biletinin kesildiğini” düşündürtmüyor mu?

Kuşkusuz ki gerek MİT ve gerekse Emniyet istihbaratı, bu cinayetin arkasında böyle bir hesaplaşmanın yatıp yatmadığını biliyor olmalı.

Ancak cinayetin örtbas edilmesi ve alelusul bir yargılamayla üstünün örtülmek istenmesi, devletteki bu bilginin, sumen altına atılmış bir bilgi olarak kalmasının başka bir işe yarayabileceğini de düşündürüyor.

Ortaya çıkarılırsa siyasetteki balistik etkisi çok yüksek olacak bir bilgi bu.

Onun için ortaya çıkarılıp hesap sorulmasındansa, “kullanılması” siyaseten daha çok işe yarayacağı düşünülen bir bilgi olmalı.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com