Moto kuryelik yaparken kaza geçiren üniversiteliye öğrenci evinde kaldığı için gözaltı

Antalya'da harçlığını çıkarabilmek için kurye olarak çalışırken motosiklet kazası geçiren ve günlerce yoğun bakımda kalan üniversite öğrencisi Huzeyfe Sağbaş, öğrenci evinde kaldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Sağbaş’ın tehdit edildiği ve 'itirafçı' olmaya zorlandığı belirtiliyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 29 Mayıs 2024 GÜNDEM

Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Huzeyfe Sağbaş, bir arkadaşıyla ev tutup kaldığı için Gülen cemaati soruşturmaları kapsamında bu sabah Antalya’da gözaltına alındı.

Altı ay önce geçirdiği motosiklet kazası nedeniyle halen tedavi gören Sağbaş’ın şu anda Antalya Emniyeti’nde tutulduğu ve baskı yapılarak ‘itirafçılığa’ zorlandığı öğrenildi.

24 yaşındaki Sağbaş, üniversite harçlığını çıkarabilmek için kurye olarak çalışırken 5 Aralık 2023’te kaza geçirmiş, başını çarpması sonucu kafa travması geçirdiği için günlerde yoğun bakımda kalmıştı. Doktorların ifadesine göre, bilinci henüz tam yerine gelmeyen Sağbaş, bu yüzden okuluna da devam edemiyordu.

“İŞ GÖREMEZ RAPORU VAR”

Kronos’a konuşan bir aile yakını, “Huzeyfe kurye olarak çalışırken kaza geçirdi. Başını çarpması sonucu kafa travması oluştu. Hafızasını kaybetti. Günlerce yoğun bakımda yattı. Hala bilinci tam olarak yerine gelmiş değil. Muhakemesi 8-10 yaşında çocuk gibi mart ayına kadar iş göremez raporu var. Gençliği söz konusu olduğundan ömür boyu iş göremez raporu için hemen karar vermeyelim demişti doktorlar. Aslında ömür boyu iş göremez raporu verilecek bir travma geçirmiş. Günlük rutin işlerini kendi başına yapamıyor. Mutlaka ailesinin ya da arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duyuyor.” dedi.

ANNESİNE 1,5 AY ÖNCE BEYİN TÜMÖRÜ TEŞHİSİ KONULDU

Huzeyfe Sağbaş’ın annesi Leyla Sağbaş’a da 1,5 ay önce beyin tümörü teşhisi konulduğunu söyleyen aile yakını, “Annesi beyninden ameliyat olacak gün bekliyor.  Sudan sebeplerle bu insanların hastalıklarını daha fazla azdırmamak için bu tür travmalar yaşatmayın ne olur?” diye konuştu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com