‘MSÜ’de tüm idari, eğitim ve komuta kadrosu gözden geçirilecek’

Gazeteci Nedim Şener: "MSÜ’de tüm idari, eğitim ve komuta kadrosu gözden geçirilecek. Milli Savunma Üniversitesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları eğitim dahil tüm sistemi elden geçirecek."

KRONOS 09 Eylül 2024 GÜNDEM

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “O kılıçları kime çekiyorsun? Bunlar ordudan temizlenecek” açıklamasını hatırlattı ve Milli Savunma Üniversitesi’nde tüm idari, eğitim ve komuta kadrosunun gözden geçirileceğini duyurdu.

Nedim Şener, yazısında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında birinci olanlara değinirken, teğmenler için “Anadolu yavrusu” dedikten sonra “Bu oyuna nasıl geldiler, gelindi şimdi onunla ilgili çalışmaları yapıyoruz” sözleri önemli.

Teğmenlere “darbeci” diyenlerle, sözde onları savunuyormuş gibi görünenler Erdoğan’ın açıklamasının sadece ilk bölümünü alıp paylaşarak günlerdir sürdürdükleri sığ kavgaya devam ettiler.

Oysa Erdoğan, kendisine ulaşan bilgilerden yola çıkarak çok daha önemli bir soruna değiniyor. Birilerinin teğmenleri oyuna getirdiğini söylüyor.

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ise sorunun ne kadar büyük olduğu görüldü. Kara, Hava, Deniz Harp Okullarını bünyesinde barındıran MSÜ’de sistem son olay nedeniyle tümüyle gözden geçiriliyor. Edindiğim bilgiye göre, MSÜ’de tüm idari, eğitim ve komuta kadrosu gözden geçirilecek. Milli Savunma Üniversitesi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları eğitim dahil tüm sistemi elden geçirecek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com