Müjdat Gezen’e Onur Ödülü

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu, eğitmen ve yazar Müjdat Gezen, ödül sepetine bir yenisini daha kattı. 28. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü, Müjdat Gezen’e sunuldu.

KRONOS 05 Eylül 2024 KÜLTÜR

İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali 28. kez perdelerini açmaya hazırlanıyor. Mehmet Birkiye küratörlüğünde izleyiciyle buluşacak festival, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 19 tiyatro, performans ve dans gösterisine ev sahipliği yapacak,

Bülent Eczacıbaşı ve Müjdat Gezen

28. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü, tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Müjdat Gezen’e sunuldu.


Müjdat Gezen konuşmasında şöyle konuştu:

“İKSV’ye yakınlığım, kurulduğu yıl olan 1973 yılından itibaren sevgili Nejat Eczacıbaşı dost ağabeyimin bana armağan ettiği kitaplarla başlar. İKSV’nin her ne kadar başındaki İ harfi İstanbulu anlatıyor olsa da bu vakıf bildiğiniz vakıflara hiç benzemez. Adı, İstanbul’un sınırlarını çoktan aşıp uluslararası bir anlam taşır. İKSV’nin sanata ve kültüre katkıları gerçekten evrensel boyutlardadır. Bunları, yani bu söylediklerimi bu yıl beni ödüllendirdikleri için değil, yıllar önce dile getirdiğim için tekrarlıyorum. Yine de layık görüldüğüm ödül, benim için son derece onursaldır. Teşekkür ediyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com